Medische behandeling voor MS

Ongeveer 400.000 Amerikanen lijden aan multiple sclerose (MS), een ziekte waarbij de beschermende bekleding van zenuwcellen langzaam degenereert. Hoewel er geen genezing voor MS, artsen maken van diverse behandelingen om de symptomen onder controle.

Identificatie

Voorkomende medische behandeling voor MS is inclusief het voorschrijven van medicijnen, fysieke of ergotherapie en procedures plasma-uitwisseling. Het type behandeling en de combinatie van behandelingen die artsen stellen afhankelijk van de ernst van de symptomen en de reactie op de behandeling.

Soorten medicijnen

Orale en intraveneuze corticosteroïden die ontsteking te verminderen en de frequentie van symptomen te verminderen zijn de meest voorkomende drug behandelingen volgens de Mayo Clinic. Andere geneesmiddelen gebruikt om de progressie van de ziekte te vertragen omvatten interferonen, glatirameer, natalizumab en mitoxantron.

Voordelen van Therapy

Fysische en ergotherapie bieden stretching en spierversterkende oefeningen die helpen om je spieren lenig en het verbeteren van je co├Ârdinatie en evenwicht. Een licentie therapeut kan ook leren om hulp apparaten zoals stokken of wandelaars gebruiken om te helpen verhogen van uw mobiliteit.

Kenmerken van Plasma Exchange

Voor ernstige symptomen van MS, artsen schrijven soms plasma-uitwisseling, een procedure waarbij een pomp scheidt uw plasma van bloedcellen en wordt vervangen door een oplossing. Plasma-uitwisseling verwijdert een deel van de antilichamen die uw zenuwcellen aan te vallen, het verstrekken van noodhulp wanneer een symptoom flare-up optreedt, verklaart de Mayo Clinic.

Overwegingen

Als u slechts milde symptomen, kan uw arts gewoon controleren uw situatie en wacht op behandeling voor te schrijven.