Medisch gebruik van Eucalyptusbladeren

Medisch gebruik van Eucalyptusbladeren

Eucalyptus is een Australische groenblijvende boom. Het therapeutische effect van eucalyptus bladeren werd voor het eerst gerealiseerd door de inheemse bevolking van Australië. Het werd een traditionele remedie die ziekten genezen. Het wordt gebruikt door mensen wereldwijd in de vorm van pillen, inhalers, zalven en zalven voor een verscheidenheid van aandoeningen. Eucalyptus helpt bij de behandeling van verkoudheid, griep, bronchitis, borst, respiratoire infecties en longontsteking. Eucalyptus bladeren zijn een krachtige antiseptische en anti-bacterieel middel en vaak uitwendig gebruikt voor de behandeling van kleine snijwonden, wonden, brandwonden, zweren en zweren.

Kruiden en medicinale toepassingen van Eucalyptusbladeren

Eucalyptus bladeren zijn taai in uiterlijk en bevatten aromatische antioxidanten zoals anthocyanen en flavonen, tannine (fenolische stoffen van plantaardige oorsprong) en essentiële oliën. Deze oliën hebben een overvloed aan voedingsstoffen voor planten zoals cineole, een vluchtige olie met een geur van kamfer en vooral gebruikt als een slijmoplossend en smaakstof.

Intern eucalyptus bladeren lijken te helpen verlichten de symptomen van respiratoire ziekte zoals faryngitis (keelontsteking), bronchitis (ontsteking van luchtwegen) en pneumonie (ontsteking van het longparenchym). Eucalyptus bladeren komen in pillen en vloeistoffen. Het kan ook worden ingenomen met thee of tinctuur. De halfvaste bereiding van eucalyptus bladeren (zogenaamde zalf) uitwendig aangebracht als een remedie tegen pijn van reuma (alle pijnlijke aandoening van de gewrichten en spieren), neuralgie (acute krampachtige pijn in de loop van een of meer zenuwen) en stijfheid. De zalf wordt ook lokaal toegepast voor rustgevende een irritatie. Eucalyptus bladeren lijken goed te werken als een insectifuge voor muggen en vlooien. Het inademen van de dampen die uit gekookte eucalyptus bladeren is een bekend kruidenmiddel voor astma (respiratoire aandoening die wordt gekenmerkt door een piepende ademhaling), congestie (overmatige ophoping van bloed in een lichaamsdeel) en andere aandoeningen aan de luchtwegen.

Voorzorgsmaatregelen en bijwerkingen

Matig gebruik van eucalyptus is aanzienlijk veilig, maar mensen met een reeds bestaande nier-of leverproblemen mag geen eucalyptus nemen laat continu voor meerdere dagen, omdat te grote hoeveelheden schadelijk kunnen zijn.

Eucalyptus supplementen moet buiten het bereik van kinderen worden gehouden. Ze worden ook niet aanbevolen voor zwangere vrouwen of vrouwen die borstvoeding geven. Oude en chronisch zieken moeten de supplementen te nemen met mate. Eucalyptus suppletie is niet aan te raden voor diabetici, omdat ze lijken te beïnvloeden bloedsuikerspiegel.