Medicinalväxter Används för att sluta röka

Fler människor söker efter sätt att komma bort från de skadliga hälsoeffekterna av rökning. Att sluta röka är sällan lätt; Men, det finns örter som kan underlätta varje aspekt av avsluta processen och hjälper till att läka lungorna och ta bort cancerframkallande ämnen.

Nervös Tension

Skullcap lugnar ångest under sluta och valeriana är användbart för sömnlöshet som kan bli följden av att inte röka. Kava Kava, passion och johannesört är också effektiva för lugnande nerver och styra ångest.

Habit

Lakritsrot kan användas för att ockupera händer och mun, och hjälpa lugna slitna binjurarna. Använd lakrits i högst sex veckor, och personer med högt blodtryck, hjärta, lever eller njurproblem bör undvika det.

Lungvävnad

Kungsljus hjälper till att läka lungorna skadats av rökning av lugnande irritation och gallring slem, och påskyndar läkning av skadad vävnad. Hästhov fungerar på liknande sätt, men kan vara toxiska för levern.

Cancerframkallande ämnen

Gurkmeja, en krydda tillförs livsmedel i Indien, kan bidra till att avlägsna cancerframkallande ämnen och minska risken för cancer. Curcumin, en kemikalie i gurkmeja, hjälper också till att förhindra inflammation i kroppen.

Starka Cravings

Blå lotus används som en nerv tonic. Ett glas te tagit med en rullad cigarett av örten har en stark lugnande effekt som hjälper till att avvärja mer kraftfull tobaksbegär.

Varningar

Lobelia, en vanlig ört som används för att sluta röka, kan ha toxiska biverkningar som inkluderar koma, kramper och kräkningar. Örten kan bli giftigare om den används med tobak.