Medicinale toepassingen voor Duizendblad Planten

Medicinale toepassingen voor Duizendblad Planten

Duizendblad heeft een lange en goed gedocumenteerde geschiedenis van effectieve medicinale toepassingen. Deze vaste plant wildflower, Achillea millefolium, groeit in weiden en droge gebieden in heel Noord-Amerika, maar het is uit Europa oorspronkelijk.

Geschiedenis

Botanische naam Duizendblad is afgeleid van Achilles, de Griekse held die naar verluidt gebruikt duizendblad om de wonden van zijn soldaten stelpen.

Functies

Wild duizendblad heeft meestal witte bloemen, terwijl de tuin rassen roze, paars, rood of geel kan zijn. De bladeren zijn vederlicht, en de plant is heel geurig.

Functie

Duizendblad bevordert bloedstolling en induceert transpiratie. Het heeft ook bewezen anti-inflammatoire eigenschappen. Meer dan 120 chemische verbindingen zijn ontdekt in deze gemeenschappelijke onkruid.

Voordelen

Drink duizendblad thee als je koorts hebt om het uit te zweten. Strooi duizendblad bladeren en bloemen in uw sauna en inhaleer de geurige stoom.
Kauw een duizendblad blad fris als je kiespijn.
Duizendblad thee wordt aanbevolen voor vrouwen om te helpen met menstruele onregelmatigheden van vele variƫteiten.
Solliciteer duizendblad thee om de huid te helpen met huiduitslag.

Waarschuwing

Heeft grote doses van duizendblad, waarvan hoofdpijn of duizeligheid kunnen veroorzaken niet nemen. Vermijd het nemen van duizendblad tijdens de zwangerschap. Niet innemen voor langere tijd. Thujon, een component van duizendblad, wordt beschouwd als giftig.