Medicinale toepassingen voor de Morinda citrifolia Plant

Medicinale toepassingen voor de Morinda citrifolia Plant

Morinda citrifolia, ook wel Noni, wordt op grote schaal gebruikt in de traditionele Polynesische geneeskunde en wordt steeds populairder in de alternatieve geneeskunde. Verschillende studies zijn uitgevoerd op zijn medicinale toepassingen en verscheidene zijn nog in volle gang. De resultaten, hoewel voorlopig in veel gevallen lieten een opmerkelijk aantal mogelijke toepassingen en gezondheidsvoordelen. Deze variëren van toenemende duurzaamheid, de behandeling van arteriosclerose, hoge bloeddruk, en misschien zelfs complexe neurologische aandoeningen en kanker.

Energie en Duurzaamheid

Recente studies tonen aan dat Tahitian Noni sap (TNJ) energie en uithoudingsvermogen kan verhogen door het verhogen van het niveau van de antioxidant activiteit in het lichaam. De research paper "Morinda citrifolia L. (noni) verbetert atleet uithoudingsvermogen: Zijn werkingsmechanismen", gepubliceerd in het "Journal of Medicinal Plants Research" bespreekt een onderzoek waarin mensen die TNJ toonde een toename van het uithoudingsvermogen van 21 procent en een verhoogde antioxidant niveaus van 25 procent, terwijl de placebogroep toonde geen verandering.

Arteriosclerose en hypertensie

Een studie van de faculteit Farmaceutische Wetenschappen en High Technology Research Center aan Kobe Gakuin University toonde aan dat noni remt low-density-lipoprotein oxidatie, hetgeen duidt op het gebruik ervan in het voorkomen van aderverkalking. Daarnaast is er een gezamenlijke studie van Aga Khan University Medical College, de Universiteit van Baluchistan, en Koning Saud University aangetoond Morinda citrifolia op vaatverwijdende eigenschappen. Vaatverwijdende middelen zijn geneesmiddelen die worden gebruikt om hypertensie (hoge bloeddruk), doordat de bloedvaten te verwijden, verhogen van de bloedstroom en het verlagen van de bloeddruk.

Multiple Sclerose en de ziekte van Parkinson

Volgens Dr Mona Harrison, voormalig assistent decaan van de Boston University School of Medicine, "Het gebeurt dat Noni sap bootst de afscheiding uit de pijnappelklier, en in feite fungeert als een voorloper van het, bouwen en waardoor het volledig functioneren. " Wanneer een gebied van de midden-hersenen bekend als "substantia nigra" ontvangt geen afscheiding uit de pijnappelklier, begint te verslechteren. Echter, dit gebied worden gestimuleerd en de cellen hersteld door het gebruik van TNJ. De symptomen van ziekten die ermee verbonden zijn, zoals multiple sclerose en de ziekte van Parkinson, kan worden onderdrukt. Dr Harrison zegt: "We zien de patiënten omkeren van sommige van hun neurologische problemen, omdat de noni-sap is het stimuleren van de productie van chemicaliën noodzakelijk om die gebieden van de hersenen."

Kanker

Volgens de Sloan-Kettering Cancer Center, dierproeven en in-vitro studies suggereren noni plantenextracten hebben anti-tumor en immunomodulerende eigenschappen. Dit betekent dat zij remmen of voorkomen van de groei van tumoren en het immuunsysteem te moduleren. Er is een indicatie dat het drinken van noni sap kan het risico op kanker van een roker te verminderen.