Medicinaal gebruik van weegbree

Medicinaal gebruik van weegbree

Een vaste plant onkruid inheems in Europa, weegbree past zich aan vrijwel elk klimaat en bodem, verspreid door zaden. Medicinaal, weegbree biedt een alternatief kruidenmiddel voor aandoeningen en ziekten, variërend van bijensteken tot bronchitis aan nierstenen. Chemicaliën en vitaminen in weegbree omvatten beta-caroteen (vitamine A), calcium, vitamine K, vitamine B1, riboflavine, ascorbinezuur (vitamine C), tannine, sorbitol, allantion, apigenine, aucubin, linolzuur, oleanolzuur en baicalein. Elk van deze bestanddelen samen geven weegbree antimicrobiële, anti-inflammatoire, slijmoplossend, antitussief, samentrekkende, antivirale, diureticum en Tools Antihemorrhagic acties. Acubin gevonden in weegbree dient als een krachtig tegengif, terwijl allantoïne bevordert wondgenezing, heeft huidverzachtende effecten en versnelt de celregeneratie.

Externe Toepassingen

Weegbree vaak dient als een kompres of een zachte, vochtige mengsel aangebracht op huidwonden en brandwonden. Het verlicht de pijn geassocieerd met beten, steken, huiduitslag, blaren, zweren, schaafwonden, zonnebrand, windburn, aambeien en andere huidontstekingen. Breken weegbree bladeren en de toepassing daarvan op een getroffen gebied trekt gifstoffen, vertraagt ​​de doorbloeding en helpt dicht wonden. Volgens Prairieland Kruiden Online, verse weegbree bladeren direct op kleine verwondingen, dermatitis of huidletsels drie of vier keer per dag, zal de pijn verlichten. De bladeren van de weegbree werken ook als een warm, vochtig verband voor wonden, zweren, snijwonden, steken en zwellingen wanneer gekookt in water en gespannen. De wortel van de weegbree fabriek trekt doornen, ontsteking, splinters en zelfs gif, volgens Alternatieve Nature Online Herbal. Om een ​​helende zalf te maken, plaatst £ 1 gehakte weegbree plant in een grote niet-metalen pan, samen met 1 kopje reuzel. Dek de pan af en kook op laag vuur tot het mengsel papperig en groen. Zeef het mengsel en laat het afkoelen. Gebruik het voor huidaandoeningen, zoals hierboven vermeld, of zelfs als een nachtcrème voor rimpels. Weegbree gebruikt als een olie kalmeert, verzacht en geneest vele huidaandoeningen. Om een ​​olie te maken, vul een bak met vers gemalen weegbree bladeren en plantaardige olie. Bedek de container en plaats in de zon voor twee weken. Zeef de bladeren, en het gebruik van de olie.

Intern gebruik

De jonge bladeren van de weegbree zijn eetbaar rauw, zoals in salades of gekookt als een kruid. Weegbree zaden bevatten ongeveer 30 procent plantaardige gom, die opzwelt in de darm, als een laxeermiddel en het behandelen van constipatie. De zaden ook verzachten de geïrriteerde interne membranen en zelfs behandelen parasitaire wormen. Om een ​​weegbree infusie of thee te maken, voeg dan een klein handjevol (ongeveer 2 el.) Van vers gehakte weegbree bladeren tot 2 kopjes water en breng aan de kook. Draai het vuur uit, en laat de bladeren steil. Tot slot, de stam uit de bladeren. Weegbree thee gemak hoesten en slijmvlies geassocieerd met respiratoire infecties en ook als behandeling van longaandoeningen, zoals astma, emfyseem en bronchitis. Weegbree ook effectief ontgift het lichaam. Het dient als een middel tegen hoge bloeddruk, blaas, reuma, koorts, bloedsuikerspiegel, diarree, gastritis, dysenterie, maagzweren, bloeding, prikkelbare darm syndroom, cystitis, sinusitis en hooikoorts. Het kan ook werken als een natuurlijke afkeer van tabaksverslaving. Volgens Prairieland Kruiden, het maken van sap 1/2 tot 1 1/4 theelepel. verse weegbree kan verlichten koude en griep symptomen wanneer genomen in gelijk verdeelde drie doses gedurende de dag.

Low Side Effects

Weegbree niet veel grote voorkomende bijwerkingen hebben en bewijst veilig, zelfs voor kinderen, volgens Prairieland Herbs. Sommige mensen met een allergie kunnen een reactie te weegbree stuifmeel hebben. Volgens de Health Care Tips Online, kan weegbree oraal geconsumeerde gas, diarree, maagklachten, snellere hartslag en verlaagde bloeddruk.