Medicijnen voor symptomen van de menopauze

Menopauze zelf heeft geen medische behandeling nodig, maar bepaalde aspecten van deze natuurlijke biologische proces, zoals opvliegers, depressie en vaginale droogheid, kunnen onplezierig zijn. Veel medicijnen zijn beschikbaar om u om de symptomen van de menopauze te behandelen. Uw arts kan beslissen welke het meest geschikt is voor uw situatie.

Hormoontherapie

Verminderde productie van oestrogeen is wat triggers menopauze en veroorzaakt begeleidende symptomen. Vervangen oestrogeen is de meest effectieve behandeling voor targeting Wi-menopauze gerelateerde problemen. Deze vorm van therapie risico draagt ​​bepaalde vrouwen die hebben of een risico op bepaalde kankers. Uw arts zal doseringen op basis van deze informatie om dit risico te minimaliseren bepalen.

Opvliegers

Lage doses van antidepressiva in de SSRI (selectieve serotonine heropnameremmers) klasse hebben de mogelijkheid om opvliegers te verminderen aangetoond. Effexor is de meest gebruikte. Andere SSRI's die kunnen worden gebruikt zijn onder andere Prozac, Sarafem, Paxil, Celexa en Zoloft.

Neurontin, die gewoonlijk worden gebruikt om epileptische aanvallen te behandelen, is effectief in het aanzienlijk verminderen van opvliegers bewezen. Clonidine, normaal wordt gebruikt om hoge bloeddruk te behandelen, kan ook de behandeling van opvliegers, maar bijwerkingen komen vaak voor; Het is verkrijgbaar in patch of pilvorm.

Botverlies

Oestrogeen speelt een belangrijke rol in de vorming van nieuw bot. Verminderde productie tijdens de menopauze maakt vrouwen in deze fase meer kwetsbaar voor botverlies.

Bisfosfonaten zoals Fosamax, Actonel en Boniva zijn hormoon-vrij behandelingen die de behandeling en het voorkomen van osteoporose. Zij met succes tegen botverlies en het risico op fracturen en oestrogeen vervangen als voornaamste behandeling van osteoporose bij vrouwen.

Selectieve oestrogeen receptor modulators (SERM's) omvatten geneesmiddelen die raloxifene bevatten. Deze chemische imiteert positieve effecten van oestrogeen op de botdichtheid bij vrouwen en niet dezelfde risico's als oestrogeen dragen.

Vaginale droogheid

Vaginale droogheid is een verontrustend symptoom voor veel vrouwen in de menopauze, omdat dit symptoom kan een negatieve invloed hebben op de seksuele activiteit; het kan ook leiden tot problemen met urineren. Een gemeenschappelijke medische behandeling vaginale oestrogeen in de vorm van een tablet, ring of crème. Deze behandelingen vrij kleine hoeveelheden oestrogeen die sijpelen in het vaginale weefsel.

Andere suggesties

Naast medicijnen kunnen sommige zelfzorg strategieën bieden verlichting van de symptomen van de menopauze. Voor veel vrouwen, kunnen bepaalde voedingsmiddelen leiden tot opvliegers. Het maken van een poging om de afleveringen kan u helpen hen beter te beheren, zoals het elimineren van bepaalde voedingsmiddelen en dranken te monitoren. Op water gebaseerde vaginale glijmiddelen zoals Astroglide en Vagisil zijn direct beschikbaar in supermarkten en drogisterijen en kan verlichten droogheid. Voldoende slaap is ook van cruciaal belang; cafeïne te vermijden, uit te oefenen in de dag en maken gebruik van ontspanningstechnieken zoals meditatie, diep ademhalen en progressieve spierontspanning. Kegel oefeningen, die betrokken zijn bij het plassen spieren te richten, kan urine-incontinentie te verbeteren. Een evenwichtige voeding met veel hele verse voedingsmiddelen kunnen ook symptomen te beheren.