Medicijnen voor gewrichtspijn

Artralgie, of gewrichtspijn, heeft vele mogelijke oorzaken. Het kan van letsel aan ligamenten, pezen en bursae rond het gewricht of aan aandoeningen zoals artritis, osteoartritis of reumatoïde artritis. Aseptische necrose of osteochondritis dissecans - verschillende omstandigheden het gevolg zijn van een slechte bloedtoevoer naar de botten en de aangrenzende kraakbeen - bursitis (ontsteking van de slijmbeurs) en tendinitis (ontsteking van de pezen) veroorzaken ook pijn in de gewrichten. Er zijn tal van medicijnen ontwikkeld om het te bestrijden.

Paracetamol

Vooral bekend onder de merknaam Tylenol, acetaminophens verlichten pijn in de gewrichten veroorzaakt door letsel of artrose. Ze hebben minder kans op maag bloeden veroorzaken dan andere medicijnen, maar kan leiden tot lever-of nierschade als overmatig gebruikt. Bijwerkingen zijn misselijkheid, braken, diarree, geelzucht en zwakte.

Niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen (NSAID's)

NSAIDs zijn geneesmiddelen die aspirine, ibuprofen, nabumeton, naproxen heeft of Oxaprozin als voornaamste actieve bestanddeel. Zij werken door remming van de prostaglandinen die het lichaam ontstekingsreactie veroorzaken. Ze verminderen de ontsteking en pijn in de gewrichten. Bijwerkingen zijn onder andere maagpijn, maagzweren, misselijkheid, brandend maagzuur en andere maagproblemen. Deze moeten niet worden genomen door mensen die bloedverdunners of die allergisch zijn voor aspirine.

Cox-2 remmers

Cox-2 remmers (merken omvatten Celebrex) werken op dezelfde manier als NSAID's. Ze verlichten de pijn en ontsteking door het blokkeren van de prostaglandine. Deze medicatie kan ook leiden tot maag-problemen, zoals gastro-intestinale bloeden, samen met de reacties van de huid en een verhoogd risico op een hartaanval en beroerte.

Opioïde Medicatie

Opium-afgeleide geneesmiddelen zoals codeïne, oxycodon, pentazocine, propoxyfeen en tramadol bieden pijnverlichting door interactie met de pijn receptoren in de hersenen. Deze worden meestal alleen gebruikt voor korte periodes - ze kunnen zeer verslavend zijn. Mensen met zweren, bloedstolling aandoeningen en leverziekte dient deze te gebruiken met de nodige voorzichtigheid.

Corticosteroïden

Corticosteroïden verminderen ontstekingen door het onderdrukken van de bijnieren dat de natuurlijke steroïden te produceren. Ze verlichten de pijn in de gewrichten veroorzaakt door bursitis, tendinitis, jicht, chondrocalcinosis, artrose en reumatoïde artritis. Deze kunnen oraal of door injectie worden genomen. Beide hebben talrijke bijwerkingen zoals gevoeligheid / branden op de injectieplaats, blauwe plekken, zweren, verlies van calcium, staar, zwakte en hoofdpijn.