Medicijnen voor de behandeling van depressie

Medicijnen voor de behandeling van depressie

Medicijnen gebruikt om depressie te werk te behandelen door het verhogen van de hoeveelheid chemicaliƫn in de hersenen genaamd neurotransmitters die circuleren in je hersenen. Maar elk soort medicatie invloeden neurotransmitters verschillende manieren.

SSRI's

Volgens de Mayo Clinic, de eerste keuze voor medicatie de behandeling van depressie is selectieve serotonine heropname remmers (SSRI's). Ze werken op depressie door specifiek te richten op de neurotransmitter serotonine. Voorbeelden van SSRI's zijn onder andere Prozac, Zoloft en Paxil.

SNRI's

Soortgelijke SSRI, selectieve serotonine en noradrenaline reuptake inhibitor (SNRI) werken op neurotransmitters serotonine. SNRI's, zoals Effexor en Cymbalta remmen de opname van noradrenaline.

TCA's

Tricyclische antidepressiva (TCA) werken door het blokkeren van de opname van neurotransmitters, zodat ze langer werken. TCA's behoren Elavil, Tofranil en Pamelor.

MAO-remmers

Monoamine oxidase remmers (MAO-remmers) zoals Nardil en Parnate worden vaak voorgeschreven als de laatste keuze. Deze klasse van antidepressiva bindt het enzym monoamine oxidase, waardoor het enzym uit metaboliserende neurotransmitters. MAO-remmers, helaas, hebben een aantal ernstige interacties. Het geneesmiddel kan interageren met voedingsmiddelen met een hoog tyramine, een chemische stof die in wijn, kaas en augurken. Deze interactie kan een sterke stijging van de bloeddruk, wat kan leiden tot een beroerte.

Waarschuwing

Sommige SSRI en andere antidepressiva zijn geassocieerd met zelfmoord. Het merendeel van de slachtoffers zijn kinderen en jonge volwassenen.