Medicijnen die worden vaak misbruikt

Prescription drugsmisbruik is gestegen in de afgelopen jaren, volgens het National Institute on Drug Abuse (NIDA) - in het bijzonder onder middelbare scholieren en studenten. Er is een gemakkelijke toegang tot het medicijnkastje, het internet biedt een snelle bestelling en illegale of buitenlandse aankopen, en mensen denken dat ze veiliger te gebruiken dan op straat drugs ("FDA goedgekeurd"). Recepten geneesmiddelen die worden voorgeschreven als kalmeringsmiddelen, stimulerende middelen of pijnstillers worden landelijk misbruikt, meestal door de 18 tot 25-jarigen.

Wijdverbreid probleem

Sinds 2004 zijn ongeveer 6 miljoen Amerikanen 12 jaar en meer dan de voorgeschreven medicatie bestemd voor therapeutisch opluchting misbruikt, volgens de Nationale Enquête over drugsgebruik en gezondheid. De 2005 Monitoring the Future Study meldt dat de meest misbruikte medicijnen onder middelbare school tieners zijn Vicodin en Oxycontin.

Opioïden

Drugs zoals Oxycontin en Vicodin zijn verslavend en worden voorgeschreven om de pijn te beheren. Ze hebben de neiging om de meest misbruikte drugs, zelfs onder senioren. Ze worden beschouwd als recept verdovende middelen en zijn beperkt medicijnen wanneer wettelijk voorgeschreven.

Stimulerende middelen

Ritalin en Adderall, vaak gebruikt om de symptomen van attention-deficit hyperactivity disorder te behandelen, zijn ook misbruikt al jaren door tieners op zoek naar een snelle "buzz" en euforie. Na het misbruiken van deze geneesmiddelen op recept; echter, zijn sommige kinderen opgenomen in het ziekenhuis van overdoses. Misbruik van deze stimulerende middelen kan fataal zijn.

Depressiva

Valium en Xanax, gebruikt om angst te behandelen en te kalmeren het centrale zenuwstelsel zijn beide vaak misbruikt recept depressiva. Bij vermenging met andere depressiva of opioïden, kan het resultaat dodelijk zijn.

Risico's

Sommige overdosis kan snel worden behandeld door medische professionals; anderen niet kunnen. Bij aanraking in de tijd, kunnen sommige medische ingrepen werken - zoals de maag pompen, houtskool, braken, urineren en / of ontlasten, een IV lijn naar drug (s) uit het lichaam of hemodialyse spoelen om het bloed te reinigen. Echter, als er te veel tijd is verstreken, wat schade is onomkeerbaar, en de effecten kan levenslang zijn.