Medicatie voor zure reflux Relief

Acid reflux is een veel voorkomende medische aandoening met symptomen van brandend maagzuur en indigestie. Het kan worden behandeld door een aantal voorgeschreven medicijnen en over-the-counter medicatie.

Over Acid Reflux

In het normale verteringsproces, voedsel in de mond en reist de slokdarm naar de maag, waar het wordt afgesloten door de onderste slokdarm sluitspier. Zure reflux treedt op wanneer de onderste esophagus sfincter opent, waardoor maaginhoud naar boven stromen in de slokdarm. Dit veroorzaakt symptomen van brandend maagzuur en indigestie. Chronische zure reflux is bekend als gastro-oesofageale refluxziekte. Het kan leiden tot meer ernstige medische problemen zoals bloeden, zweren, littekenvorming, vernauwing van de slokdarm en celbeschadiging leiden tot slokdarmkanker en maagkanker.

Voorgeschreven medicijnen

Recept medicatie voor zure reflux werk hetzij doordat het zuur in de maag of door de hoeveelheid tijd voedsel in de maag. Er zijn twee manieren om de zuurproductie te verminderen in de maag: door het blokkeren van histamine, de chemische boodschapper die zuur vrijkomen triggers, of door het blokkeren van de pomp, die het zuur vrijgeeft. Histamine of H2-blokkers, zoals Pepcid en Zantac werken door het blokkeren van de histamine receptor dat het zuur vrijkomen triggers. Protonpompremmers zoals Prilosec en Nexium werken door het stoppen van de pomp dat zuur produceert in de maag. Verminderen van de zuurgraad van de maaginhoud helpt stoppen branderig gevoel en celbeschadiging van zure reflux.

Reglan is een geneesmiddel dat werkt door het versnellen van de natuurlijke beweging van het maagdarmstelsel zodat zure maaginhoud worden verplaatst sneller dan normaal in de darm. Door dit proces te versnellen, kan het zuur in de maag niet reflux in de slokdarm en pijn en schade veroorzaken.

Medicijnen over de toonbank

Antacida zoals calciumcarbonaat, aluminiumhydroxide en laxeermiddel helpen neutraliseren maagzuur en verlicht symptomen van zure reflux. Bismuth salicylate heeft maagzuurremmer eigenschappen, vermindert de ontsteking en kan helpen om maagzweren te voorkomen. Niet-recept versies van Prilosec, Zantac, Pepcid, en andere medicijnen hebben dezelfde medicatie als het recept vormen, maar in een lagere sterkte. Over-the-counter medicijnen zijn bruikbaar voor de behandeling van milde en matige zure reflux, maar ernstiger zure reflux kan een bezoek aan een arts en het gebruik van voorgeschreven medicijnen vereisen.