Medicatie voor teennagel echte schimmel

Schimmelinfectie van de teennagels of vingernagels is bekend als onychomycose. Nagel schimmelinfecties worden meestal behandeld met orale of actuele medicatie.

Symptomen

Geïnfecteerde nagels kan verschijnen dik, saai, vervormde en broos of brokkelig. Nagels kunnen ook los van het nagelbed.

Oorzaken

Volgens de American Academy of Dermatology, de meest voorkomende schimmels in teennagel infecties zijn dermatofyten. Schimmels kunnen de huid binnendringen via het nagelbed en gedijen in warme, vochtige omstandigheden zoals in sokken en schoenen.

Orale medicatie

De Amerikaanse Academie voor Dermatologie staten dat de meeste schimmel nagel infecties vereisen behandeling met orale anti-schimmel medicatie zoals fluconazol, itraconazol en terbinafine.

Actuele medicatie

Topische schimmeldodende medicijnen zoals crèmes en lakken worden gebruikt voor schimmel nagel infecties. Volgens de Mayo Clinic, topische medicatie meestal niet genezen infectie, maar kan worden gebruikt in combinatie met orale medicatie.

Andere behandelingen

Chirurgische verwijdering van de geïnfecteerde nagel kan nodig zijn in geval van ernstige infectie. De Mayo Clinic stelt ook vast dat huismiddeltjes zoals azijn of Vicks VapoRub worden beweerd om schimmel nagel infecties te behandelen, hoewel de resultaten zijn anekdotisch.