Medicatie voor Post-nasal drip Met een Hoest

Medicatie voor Post-nasal drip Met een Hoest

Post-nasal drip is een aandoening waarbij slijm bouwt in de sinussen en druppelt in de keel. Dit kan overtollige hoesten, ademhalingsproblemen, maagklachten (van ingeslikt slijm) en een slechte adem veroorzaken. Gelukkig zijn er veel medicijnen om deze aandoening te behandelen.

Antibiotica

Een van de oorzaken van post nasale drip zijn bacteriële infecties van de sinussen. Antibiotica kan helpen bij de behandeling van deze infecties door het doden van de bacteriën en het vermijden van overtollig slijm opbouw.

Antihistaminica

Antihistaminica blokkeren de productie van histamine, een chemische stof die helpt allergische reacties. Dit kan helpen verlichten allergische slijm opbouw. Deze geneesmiddelen zijn onder andere deze merken als Allegra, Atarax, Benadryl, Claritin en Dimetane.

Decongestiva

Decongestiva breken slijm opbouw in de sinussen. Ze breken het slijm zelf, in plaats van het blokkeren van histamine, die allergische reacties veroorzaken. Deze geneesmiddelen zijn onder andere de chemische efedrine, nafazoline, oxymetazoline en fenylefrine.

Steroïden

Steroïde sprays kan een effectieve manier om de luchtwegen te openen en laat overtollig slijm te worden vernietigd zijn. Steroïden sprays kunnen worden gebruikt jaren veilig, maar alleen onder medisch toezicht.

Antacida

Postnasale drip kan ook worden veroorzaakt door gastro-oesofageale refluxziekte. Behandel deze ziekte door het nemen van antacida, zoals Maalox, Mylanta, Zantac, Tagamet en Pepcid om deze problemen te verhelpen.