Medicatie voor oorsuizen

Tinnitus is de medische term voor rinkelen, zoemen, brullende klikken of fluiten in je oren. Tinnitus heeft een verscheidenheid aan oorzaken, waaronder binnenoor schade, gehoorverlies, blootstelling aan lawaai, stress, depressie, een aandoening die bekend staat als de ziekte van Menière en goedaardige hersentumoren.

Functie van de behandeling

Er is geen medicijn dat tinnitus kan genezen; Sommige geneesmiddelen hebben de mogelijkheid om de symptomen van de aandoening verminderen en de kwaliteit van leven.

Soorten medicijnen

Tricyclische antidepressiva amitriptyline en nortriptyline, de angst medicatie alprazolam en een geneesmiddel dat gebruikt wordt om alcoholisme genoemd camprosate behandelen zijn alle mogelijke medicinale behandelingen voor tinnitus.

Tijdsbestek

Artsen proberen te voorkomen voorschrijven alprazolam voor gebruik bij de behandeling langdurig gevallen van tinnitus, zoals het geneesmiddel heeft het potentieel om verslavend, volgens de Mayo Clinic.

Risico's

Vaak voorkomende bijwerkingen van geneesmiddelen gebruikt voor de behandeling van tinnitus zijn een droge mond, wazig zien, verlies van eetlust, diarree, angst, slapeloosheid, onregelmatige menstruatie, veranderingen in libido en veranderingen in gewicht. Risico's verbonden aan de medicijnen die worden gebruikt om tinnitus te behandelen zijn onder andere hartproblemen en het ontwikkelen van suïcidale gedachten of handelingen.

Overwegingen

Vanwege de mogelijke bijwerkingen geassocieerd met medicijnen gebruikt voor de behandeling van geluid in uw oren, uw arts zal waarschijnlijk andere behandelingen eerst proberen, zoals hoortoestellen, oorsmeer verwijderen en maskeren apparaten in het oor gedragen te overstemmen tinnitus. Als een recept medicatie de oorzaak van het geluid in uw oren kunnen zijn, uw arts zal waarschijnlijk ook proberen het veranderen van uw recept voor het geven van u een nieuwe medicatie om tinnitus te behandelen.