Medicatie voor het korte termijn geheugen

Medicatie voor het korte termijn geheugen

Er zijn vele oorzaken van het korte termijn geheugen problemen zoals vergrijzing, dementie, ADHD, Alzheimer of de ziekte van Parkinson, hersenletsel, beroerte, hart- en vaatziekten, alcohol- en drugsmisbruik, slaapstoornissen, stemmingsstoornissen en denkstoornissen, voedingstekorten en medicatie bijwerkingen . Met ingang van eind 2009 had de FDA niet goedgekeurd medicijnen specifiek voor de korte termijn geheugen te verbeteren. Echter, sommige medicijnen die de hierboven genoemde problemen te helpen op korte termijn geheugen te verbeteren. Sommige nieuwere geneesmiddelen kunnen een dag beschikbaar om op korte termijn geheugen te verbeteren zijn. Medicijnen die het korte termijn geheugen tekorten werk te verbeteren door het veranderen van de biochemische processen in de hersenen om aandacht, de verwerving, de opslag of het ophalen van herinneringen te verbeteren.

Stimulerende middelen

Stimulantia zoals methylfenidaat, amfetamine en dextroamphetamine worden gebruikt om ADHD en worden ook gebruikt voor geheugen, aandacht en denken mensen met frontale cortex en prefrontale cortex schade door hersenletsel, tumoren of beroerte vergroten. Stimulerende middelen lijken te korte-termijn geheugen processen te verbeteren door het verhogen van de beschikbaarheid van de biochemische boodschappers noradrenaline en dopamine in de frontale en prefrontale cortex.

Atomoxetine

Atomoxetine HCL is een niet-stimulerende medicatie gebruikt voor de behandeling van ADHD. Atomoxetine blijkt de niveaus van de neurotransmitter norepinefrine verhogen. Het verbetert aandacht en impulsief gedrag vermindert. Verbeteringen in het korte termijn geheugen zijn waarschijnlijk te wijten aan meer aandacht en een betere informatie-inwinning.

Rivastigmine transdermale pleisters

Deze patches worden gebruikt voor het behandelen van dementie bij mensen met de ziekte van Alzheimer, een hersenziekte die, onder andere, langzaam vernietigt zowel korte als lange termijn geheugen. Deze patches worden ook gebruikt om mensen met Parkinson gerelateerde dementie te behandelen. Rivastigmine is een cholinesteraseremmer, en verbetert kortetermijngeheugen en denken door de hoeveelheid van noradrenaline en dopamine in de hersenen.

Phenserine, Aricept en Exelon

Phenserine, donepezil en rivastigmine pleister worden gebruikt voor de behandeling van Alzheimer. Deze medicijnen verhogen van het acetylcholine, een neurotransmitter die communicatie tussen zenuwcellen en die deficiënt is in mensen met de ziekte van Alzheimer en andere gerelateerde ziekten toelaat.

Sleep Medicijnen

Het staat vast dat de slaap is van cruciaal belang voor het geheugen consolidatie, een proces waarbij herinneringen worden chemisch "verbrand" in lange-termijn geheugen. Slecht slapen of onderbrekingen van de slaap verstoren consolidatie en veroorzaakt problemen met het geheugen. Het meeste onderzoek suggereert dat slaaptekort bijdraagt ​​aan korte-termijn geheugen problemen, waarschijnlijk vanwege de schadelijke werking op aandacht. Medicijnen die de slaap te verbeteren kan verbeteren korte-termijn geheugen functioneren.