Medicatie voor de ziekte van Menière

Ziekte van Ménière is een aandoening die intermitterende symptomen van gehoorverlies, oorsuizingen en duizeligheid veroorzaken. Hoewel er geen remedie voor de ziekte van Menière, artsen zijn vaak succesvolle beheersing van de symptomen van de drug met medicatie.

Functie

Bij de behandeling van de ziekte van Meniere, artsen gebruiken medicijnen om symptomen van vertigo, zoals bewegingsziekte, misselijkheid en braken controleren. Daarnaast diureticum medicijnen die helpen elimineren vocht uit je lichaam overtollig vocht in je oren die bijdraagt ​​aan de ziekte van Menière ook verwijderen.

Soorten

Voor vertigo, artsen voorschrijven meclizine, diazepam en prochlorperazine, meldt de Mayo Clinic. Diuretica worden meestal gecombineerd voor effectiviteit, met triamtereen en hydrochloorthiazide zijn de meest voorgeschreven medicijnen voor de ziekte van Menière.

Time Frame

Behandelingen voor duizeligheid zijn gewoonlijk korte en bedoeld om de symptomen te verlichten wanneer het voorkomt. Diuretica worden langdurig gebruik om de frequentie van de symptomen veroorzaakt door de ziekte van Meniere beperken.

Risico's

De meest voorkomende bijwerking van de medicijnen die worden gebruikt om duizeligheid te beheersen is slaperigheid. Met diuretica, is het mogelijk dat het niveau van bepaalde mineralen zoals kalium zal worden gespoeld uit je lichaam samen met overtollig vocht.

Overwegingen

Terwijl het nemen van medicijnen voor vertigo, voorkomen dat het drinken van alcohol en het niet rijden of het bedienen van zware machines totdat u weet hoe uw medicatie op u heeft. Als uw arts voorschrijft diuretica, proberen om uw inname van kalium te verhogen door het eten van bananen, meloen, sinaasappels, spinazie en zoete aardappelen, suggereert de Mayo Clinic.