Medicatie voor Blaas & Colon Pain

Medicatie voor Blaas & Colon Pain

Veel verschillende ziekten treffen de blaas en dikke darm en pijn is vaak een symptoom. Soorten pijn kan variëren van een diepe stekende pijn aan een branderig gevoel aan een doffe kloppende pijn. Soms kan het moeilijk zijn om onderscheid te maken tussen pijn in de blaas en afkomstig van een colon probleem. In sommige gevallen medicatie kan geen optie zijn, maar als het is, de vorm van medicatie artsen gebruiken om de behandeling van uw pijn zal anders zijn, afhankelijk van uw diagnose.

Steroïden

Een van de meest voorkomende oorzaken van de blaas en colon pijn ontsteking. Artsen vaak voorschrijven steroïden tot een groot aantal ziekten die ontstekingen veroorzaken behandelen.
Enkele oorzaken van ontsteking in de dikke darm omvatten prikkelbare darmsyndroom, ulceratieve colitis en ziekte van Crohn. Prednison is de meest voorkomende steroïde voor ontsteking in het colon voorgeschreven. Als uw dikke darm pijn wordt veroorzaakt door een probleem in het rectale gebied als een anale fissuur, kan uw arts een corticosteroïd crème om ontstekingen omlaag te brengen voorschrijven.

Antibiotica

De medische term voor ontsteking in de blaas cystitis, en dit kan worden veroorzaakt door iets van een eenvoudige blaasontsteking blaaskanker. Artsen schrijven verschillende antibiotica voor infecties, en terwijl deze medicijnen niet de pijn symptoom behandelen, doen ze behandelen de oorzaak van de pijn.

Antidepressiva

Antidepressiva zoals Tofranil helpen ontspannen uw blaas en ook de pijn te blokkeren. Tofranil is een tricyclisch antidepressivum welke blokken pijn in de blaas en ontspant het verdere verlichting brengen.
Artsen schrijven ook tricyclische antidepressiva of SSRI's voor colon pijn. Deze twee types van antidepressiva zich specifiek in de darmen pijn van ziekten zoals prikkelbare darmsyndroom blokkeren.

Antihistaminica

Antihistaminica verlichten urinaire urgentie, die pijn in de blaas kan veroorzaken als je niet onmiddellijk toegang tot een toilet hebben. Ze worden vaak voorgeschreven voor een aandoening, de zogenaamde interstitiële cystitis. Ook bekend als pijnlijke blaas syndroom, ziekte veroorzaakt ernstige pijn in de blaas en het bekkengebied. Die pijn soms zich uitbreidt naar de dikke darm bij brandend maagzuur ook betrokken is.

Elmiron

Elmiron is een nieuw medicijn speciaal ontwikkeld voor interstitiële cystitis te behandelen. Het werkt op de bekleding van de blaas tegen iets urine waarin de blaaswand beschadigen. Het kan enkele maanden duren voor dit medicijn om uw blaas pijn te verlichten.

Niet-voorgeschreven medicijnen

Sommige niet-receptplichtige medicijnen kunnen helpen verlichten van de blaas en darm pijn. Ibuprofen werkt om pijn te verlichten door het verminderen van de ontsteking, dus het is perfect als een tijdelijke oplossing voor de blaas en dikke darm pijn. Echter, kan ibuprofen ernstige pijn bij mensen die al enige colon omstandigheden veroorzaken, dus gebruik het met zorg.
Paracetamol is een klassieke pijnstiller. Artsen kunnen een sterkere dosis paracetamol als Tylenol 3 voor sterke blaas of dikke darm pijn die is niet slecht genoeg om een ​​van de voorgeschreven medicijnen nodig suggereren.