Medicatie ter behandeling van ADD

Wanneer een kind wordt gediagnosticeerd met ADD (Attention Deficit Disorder), is het gebruikelijk dat ouders vol vragen zijn. Een van de meest moeilijk te beantwoorden vragen is of medicijnen om het kind te behandelen. Hoewel het bekend dat geneesmiddelen effectief bij de behandeling ADD kunnen veel ouders zijn verward over die men het beste werken terwijl waardoor de minste bijwerkingen.

Beslissen om Medicate

Je moet de beslissing om uw kind ADD medicijnen na het bespreken van de kwestie met zijn arts te maken. De meeste kinderen met ADD hebben baat bij de behandeling met medicatie. De arts van uw kind zal in staat zijn om de juiste medicatie op basis van uw kind unieke situatie, persoonlijkheid en de ernst van de symptomen suggereren.

Soorten medicijnen

De meest voorkomende vorm van ADD medicatie methylfenidaat drugs, die stimulerende middelen zijn. Dit geldt ook voor medicijnen zoals Ritalin, Concerta en Focalin. Hoewel het lijkt misschien contraproductief stimulerende middelen voorschrijven om hyperactiviteit en onoplettendheid behandelen, stimulerende medicijnen werken om de ADD hersenen scherp te houden en attent.

Andere stimulerende middelen die worden gebruikt voor de behandeling van ADD worden geclassificeerd als amfetaminen. Deze omvatten Dextrostat, Adderall en Vyvanse, onder anderen. Methylphenidates en amfetaminen te werken door het verhogen van het niveau van bepaalde chemische stoffen in de hersenen. Deze medicijnen zijn bekend verslavend bij volwassenen maar meestal niet bij kinderen. Toch hebben sommige ADD medicijnen black-box waarschuwingen van de FDA verdiend. Dit betekent dat de verpakking waarschuwt voor potentieel gevaarlijke bijwerkingen. Momenteel zijn deze medicijnen zijn onder Adderall, Concerta, Daytrana, Desoxyn, Dexedrine, Focalin Metadate, Methylin, Ritalin en Strattera.

Nonstimulant drugs kunnen ook worden gebruikt bij de behandeling van ADD. Bepaalde antidepressiva zoals Wellbutrin en Norpramin zijn ook toegepast, maar hun werkzaamheid nog onderzocht.

Het vinden van de juiste medicatie

Niemand ADD medicatie werkt voor iedereen. Het is zeer waarschijnlijk dat uw kind en haar arts zal proberen verschillende medicijnen voor het vinden van de juiste is. Tijdens de proefperiode van een nieuw geneesmiddel, is het belangrijk om het gedrag van uw kind te observeren om ervoor te zorgen dat u eventuele bijwerkingen opmerkt voordat ze een probleem.

Veiligheid

De door artsen voorgeschreven om ADD te behandelen medicijnen zijn uitgebreid onderzocht op veiligheid en werkzaamheid. Toch, sommige ouders maken zich zorgen dat hun kinderen lijden onder bijwerkingen. Hoewel het waar is dat deze medicijnen vaak langs komen met bijwerkingen (zoals slapeloosheid, verlies van eetlust en hoofdpijn of duizeligheid), kunnen de voordelen opwegen tegen de risico's. Het grootste veiligheidsrisico ligt in de mogelijkheid van misbruik van drugs ADD: Ritalin, Concerta en andere ADD geneesmiddelen worden vaak in hoge dosis de effecten van cocaïne nabootsen. Met effectieve ouderlijke controle van de medicatie, dit risico minimaal is voor kinderen.

De andere stukken van de puzzel

Medicatie is slechts een onderdeel van een ADD behandelplan. De meest effectieve manier om de aandoening te behandelen is met een combinatie van medicatie, regelmatige afspraken met een hulpverlener, psycholoog of psychiater, en het zoeken in de klas. Met een uitgebreid behandelplan en samenwerking thuis en op school, de prognose voor kinderen met ADD is zeer positief. Praat met uw arts over alle zorgen die u hebt en met hem te werken aan een behandelplan dat is goed voor uw kind te ontwikkelen.