Medicare en Medicaid fraude en misbruik

Medicare is een federale programma dat de medische dekking biedt aan ouderen en gehandicapten. Medicaid is een state toegediend programma dat medische dekking biedt aan mensen met lage inkomens. De Coalition Against Verzekeringsfraude meldt dat, in 2007, Medicare en Medicaid verloor ongeveer $ 23700000000 dollar als gevolg van onjuiste betalingen.

Wat Is Fraude?

Medicare en Medicaid fraude omvat facturering voor diensten die nooit werden ontvangen, billing voor duurzame medische apparatuur zoals een rolstoel of ziekenhuisbedden nadat ze zijn teruggekeerd en met behulp van een andere persona Medicare of Medicaid-kaart € ™ s om medische zorg te ontvangen.

Waarom komt het voor?

Soms zorgverleners gewoon fouten te factureren wanneer Medicare en Medicaid te maken, maar sommige providers proberen het systeem te bedriegen. Een artikel in de 28 oktober 2009 nummer van "The Wall Street Journal" gemeld dat Medicare-beoordelingen slechts ongeveer drie procent van de vorderingen die zij ontvangen, zodat het gemakkelijk is om valse claims te worden goedgekeurd.

Preventie van fraude

Medicare.gov stelt dat Medicare ontvangers op hun hoede voor zorgverleners die beloven gratis diensten in ruil voor het geven van hen uw Medicare nummer zou moeten zijn. Ook op zijn hoede voor aanbieders die zeggen dat een bepaalde dienst is meestal niet gedekt door Medicare en Medicaid, maar ze weten hoe te krijgen Medicare of Medicaid te betalen.

Het ontdekken van fraude

Elke keer dat je medische zorg die wordt gedekt door Medicare en Medicaid, krijgt u een overzicht uitkeringen ontvangen. Bekijk het overzicht zorgvuldig om ervoor te zorgen dat Medicare of Medicaid werd niet gefactureerd voor alle diensten die u niet heeft ontvangen.

Rapportage Fraude

Als u vermoedt dat uw zorgverzekeraar heeft Medicare of Medicaid verkeerd gefactureerd, moet u eerst de zaak bij de aanbieder te bespreken. Als u niet tevreden bent, bel dan de Office of National Fraud Hotline inspecteur-generaal bij 1-800-447-8477.