Medicare Dental Information

Medicare tandheelkundige dekking geldt alleen voor tandheelkundige procedures die integraal naar overdekt niet-tandheelkundige procedures zijn, met enkele uitzonderingen, volgens de Centers for Medicare en Medicaid Services. De Medicare tandheelkundige beleid is niet gewijzigd sinds 1980.

Statutaire Dental Uitsluiting

Deze clausule was een deel van de oorspronkelijke Medicare-programma, en het biedt geen dekking van de overgrote meerderheid van de tandheelkundige diensten.

Dekking Principe

Medicare tandheelkundige dekking wordt niet bepaald door de ernst van de tandheelkundige conditie. Het toepassingsgebied wordt bepaald door type procedure en de anatomische structuur waar het wordt uitgevoerd.

Deel B Uitsluitingen

Primaire procedures die te behandelen, vervangen of verwijderen tanden of de structuren die hen ondersteunen zijn uitgesloten onder Medicare Part B. Secundaire diensten die deze diensten worden ook uitgesloten, tenzij zij integraal deel uitmaken van een noodzakelijke niet-tandheelkundige procedure.

Uitzonderingen

Extractie van tanden voorbereiding bestralingen op de kaak bedekt. Intramurale tandheelkundige examens ter voorbereiding op niertransplantatie of hartklep vervangende operatie worden gedekt.

Structuren Ondersteunende Tanden

Procedures gedaan op structuren die de tanden zijn niet gedekt. Deze structuren omvatten een deel van het parodontium.