Medicare D Dekking Explained

Medicare D Dekking Explained

Medicare Part D dekt geneesmiddelen op recept voor Medicare begunstigden. Iedereen die deel A of B heeft het recht om deze dekking, die merknaam en generische geneesmiddelen omvat. Deel D dekking wordt verkregen door middel van particuliere bedrijven. Er zijn specifieke momenten in het jaar dat u kunt zich inschrijven in een plan of veranderen van één plan naar de andere. Alle plannen aangeboden worden goedgekeurd door Medicare. Ze hebben een maandelijkse premie, maar er is hulp beschikbaar voor mensen met een beperkt inkomen.

Deel D Plan Kenmerken

Medicare Part D plannen hebben een aantal gemeenschappelijke kenmerken. Er is de maandelijkse premie. Zoals bij de meeste soorten verzekeringen, hoe lager de premie, hoe hoger de co-betaalt. Dit is niet altijd waar dus zorg ervoor dat al uw plan opties zorgvuldig onderzoeken. Elk plan heeft een formularium, of de lijst van bestreken drugs. Het formularium zal verdelen de drugs in tiers, met generieke geneesmiddelen in de laagste tier-groep en merknamen in de hoogste. De formules variëren van plan om te plannen. Sommige plannen kan ook een eigen risico.

Dekking Gap

Deel D recept plannen hebben een gat in de dekking. Deze kloof, of "doughnut hole," begint wanneer je een bepaalde hoeveelheid van de totale kosten van geneesmiddelen hebt ontmoet. Dit totaal wordt elk jaar door Medicare en verhoogt ingesteld. Zodra u de door Medicare set totaal out-of-pocket kosten heb ontmoet, de kloof eindigt, en je katastrofisch dekking, die aanzienlijk lager co-betaalt biedt beginnen. Sommige plannen voorzien ook in een beperkt bedrag van de uitkeringen in de dekking kloof.

Who Needs deel D

Als u op dit moment recept dekking via andere verzekering of Administratie van de Veteran's, hoeft u niet aan te melden voor een deel D plan uw huidige dekking is zo goed als of beter dan deel D. Als u geen andere dekking en nemen weinig of geen voorschriften, is het verleidelijk om een ​​deel O-plan niet te krijgen. Er is een straf, maar als je het niet krijgt, deel D, bij de eerste in aanmerking. De straf is 1 procent van het gemiddelde nationale maandelijkse premie voor elke maand je vertraging dekking.

Wanneer kun je je inschrijven

Medicare biedt een eerste inschrijving periode wanneer u voor het eerst in aanmerking komen voor Medicare. Er is ook een open inschrijving periode van 15 november tot en met 31 december van elk jaar. De keuze die je maakt, tijdens het einde van het jaar inschrijving periode, wordt opgesloten in voor het gehele volgende jaar, dus het is belangrijk om de juiste keuze te maken. Medicare biedt ook speciale inschrijving periodes als uw plan wordt beëindigd of wanneer u uit te gaan van uw huidige plan verzorgingsgebied.

Extra Help

Er is extra hulp beschikbaar via de sociale zekerheid voor mensen met een beperkt inkomen. Om te solliciteren, bellen, ga online of bezoek uw lokale kantoor van Sociale Zaken. Als uw situatie is bijzonder moeilijk is, kunt u een aanvraag voor Medicaid, dat is een staat en de federale programma voor mensen met een zeer beperkt inkomen. Voor meer informatie over Medicaid, contact opnemen met uw lokale afdeling of Aging.