Medicaid in aanmerking te komen Grenzen in Illinois

Illinois biedt een scala van medische voordelen voor de kwalificatie een laag inkomen bewoners door de federale Medicaid-programma. Afhankelijk van leeftijd en medische noodzaak, Medicaid biedt gratis of tegen lage kosten doktersbezoeken, gespecialiseerde diensten, tandheelkundige en visie dekking en recepten. Gelden voor uitkeringen of vind meer informatie over een bepaald programma op een Illinois Department of Human Services kantoor. Medicaid vereist een bewijs van inkomen, burgerschap status en in sommige gevallen, medische noodzaak als onderdeel van de sollicitatieprocedure.

Residentie

Illinois Medicaid is beschikbaar voor de Verenigde Staten burgers en legale immigranten. Wettige immigranten moeten binnen de Verenigde Staten woont al vijf jaar voordat hij in aanmerking voor volledige voordelen. Immigranten onder de leeftijd van 19 en zwangere vrouwen kunnen in aanmerking komen voor Medicaid, ongeacht de duur van ingezetenschap. Illegale immigranten kunnen in aanmerking komen voor tijdelijke spoedeisende hulp, maar dit komt niet in aanmerking andere familieleden. Illinois niet bewoners nodig om te leven in de staat voor een bepaalde periode van tijd voordat hij in aanmerking komt voor de voordelen.

Families en Kinderen

FamilyCare en Allkids takken van de Illinois Medicaid-programma bieden dekking voor kinderen en gezinnen met kinderen die in aanmerking komen. Leden kunnen een nominale co-pay vergoeding te betalen voor medische diensten en doktersbezoeken gebaseerd op het inkomen. Met ingang van mei 2011, maximum inkomen normen zijn 133-200 procent van het federale niveau armoede, afhankelijk van het programma en de samenstelling van het huishouden. Daarnaast kunnen zwangere vrouwen met een inkomen van maximaal 200 procent van het niveau van armoede in aanmerking voor een uitkering.

Ouderen Aanvragers

Personen van 65 jaar en ouder kunnen in aanmerking komen voor een volledige Medicaid dekking als hun gezinsinkomen niet hoger is dan 100 procent van het federale niveau armoede. Medicare-leden met een inkomen van niet meer dan 120-135 procent van het federale niveau armoede in aanmerking komen voor een aantal voordelen, zoals assistentie bij Medicare premiebetalingen en co-betaalt. Bovendien, Illinois beperkt beschikbare vermogen van $ 2.000 tot $ 10.020, afhankelijk van het programma en de burgerlijke staat van een persoon. Activa kunnen omvatten, maar zijn niet beperkt tot contant geld, bankrekeningen en sommige levensverzekeringen ter waarde van meer dan $ 1.500. In het algemeen, huizen, persoonlijke spullen, begrafenis fondsen en voertuigen zijn uitgesloten van berekeningen actief.

Personen met een handicap

Exclusief werkende volwassenen met een handicap, Medicaid eisen voor personen met een handicap weerspiegelt ouderen richtlijnen. Met ingang van mei 2011, het werken met een handicap aanvragers leeftijd 16-64 kunnen in aanmerking komen voor Medicaid dekking als hun inkomen niet meer dan $ 3159 voor individuen en $ 4250 voor koppels. Werken gehandicapte volwassenen kunnen activa met een waarde tot $ 25.000, en nominale premies of co-pay vergoedingen moeten van toepassing kunnen zijn, afhankelijk van lid inkomen.