MDI Implantaten

MDI Implantaten

Mini tandheelkundige implantaten (MDI's) hebben betrekking op een systeem voor het aanbrengen van prothesen door het implanteren van een titanium schroef in het kaakbot. Eenmaal geïnstalleerd, MDI houden kunstgebit op zijn plaats met de juiste spanning voor de dagelijkse activiteiten.

Technologie

Het MDI bestaat uit kleine schroeven van titanium meten tussen 1,8 mm en 2,9 mm in diameter en 10 mm tot 18 mm. Bovenaan de MDI is een uitstekend bol waarop de prothese de metalen behuizing is aangebracht door een O-ring. Het MDI houdt de prothese op zijn plaats en toch maakt het mogelijk om te worden verwijderd en opnieuw geïnstalleerd.

Installatie

Met behulp van een klein boortje, de technicus maakt een gat door het tandvlees en kaakbot waarin het MDI is geplaatst. Het MDI is van schroefdraad, zitplaatsen zich in het kaakbot zoals geleidelijk ingebracht. Installatie dan niet nodig een insnijding in het tandvlees basis van patiëntspecifieke omstandigheden. Het duurt ongeveer 90 minuten, geen algemene verdoving en kan de patiënt op dezelfde dag eet.

Prognose

In 1999 heeft de Food and Drug Administration (FDA) goedgekeurd MDI implantaten voor permanent gebruik. Met de juiste reiniging en verzorging, is het systeem ontworpen om een ​​oplossing op lange termijn voor de meeste patiënten.