MCL Sprain Protocollen

MCL Sprain Protocollen

Bandletsels kunnen een aantal van de meest moeilijk te behandelen en te genezen. Ligamenten worden beschouwd avasculaire, omdat ze niet door bloedvaten worden geleverd. Dit vertraagt ​​het genezingsproces. De mediale ligament Collateral, of MCL, van de knie is een vaak geblesseerde ligament. Het is meestal het gevolg van een slag op de zijkant van de knie. Dit veroorzaakt een valgus of binnenwaartse beweging van het kniegewricht, met nadruk op het MCL. Protocollen voor behandeling na een MCL verstuiking diagnose kan variëren naargelang de klasse of ernst van het letsel.

Grade I Verstuikingen

Grade I MCL verstuikingen gepaard gaan met milde symptomen. Tederheid en lichte zwelling zal duidelijk zijn. Behandelprotocol bestaat de PRIJS - bescherming, rust, ijs, compressie en elevatie - methode voor het geblesseerde been. Bescherming opties kan ofwel een kniebrace, ace bandages of krukken zijn. Krukken zijn meestal niet vereist voor een Grade I verstuikt, omdat de benadeelde persoon in staat is om het lichaamsgewicht te ondersteunen zonder aanzienlijke pijn of ongemak.

Grade II Verstuikingen

Grade II verstuikingen onder andere een verhoogd niveau van pijn en verlies van functie dan wordt gezien in Grade I verstuikingen. Dit komt omdat er gedeeltelijk scheuren van het ligament. Hetzelfde protocol is op zijn plaats, maar ten aanzien van de bescherming van de knie met een brace. Krukken waarschijnlijk nodig vanwege het onvermogen om lichaamsgewicht te ondersteunen. Ice moet worden toegepast op de knie in 20 minuten intervallen, bij voorkeur met de aangedane verheven tot een punt boven het hart van het individu.

Grade III

De meest ernstige van de soorten ligament verstuikingen is de Grade III. Meestal wordt het ligament gescheurd of volledig gescheurd. Graad III verstuikingen zijn te onderscheiden van de andere twee in dat de benadeelde partij zal merken uitgesproken gezamenlijke instabiliteit van de knie. Medische hulp moet worden ingeroepen en een operatie is soms nodig met deze blessure. Voorafgaand aan en na een operatie of andere voorgeschreven medische behandeling, moet de PRIJS methode worden gestart.

Revalidatie

Zodra de periode waar de pijn ernstig is of intens is gepasseerd, kan matig revalidatie verder. Dit moet onder meer zachte bereik van de beweging voor het aangetaste gewricht, uitgevoerd in reeksen die pijnvrij zijn. Het moet zowel actieve bereik van de beweging, die wordt gedaan door de benadeelde persoon, en passieve bereik van de beweging op te nemen, met hulp van een getrainde medisch specialist. Draaiende bewegingen en die veroorzaken het kniegewricht naar binnen bewegen worden vermeden. Het doel is om ongeveer 110 graden buiging bereiken in het aangetaste gewricht. Op dit moment, kunnen fietsen op een stationaire fiets beginnen. Ook op dit punt, lage intensiteit krachttraining is ook toegestaan.