Maximale bescherming Fase Oefeningen voor TMJ

Het kaakgewricht, of TMJs, zijn de gewrichten die de onderkaak aan te sluiten op de schedel, waardoor het bereik van de beweging die betrokken zijn bij het kauwen, praten en anders is het openen van de mond. De gewrichten bevinden zich aan weerszijden van het gezicht, net voor de oren, en kan worden gevoeld wanneer u uw tanden op elkaar klemmen. Het kaakgewricht is een zeer gecompliceerd gewricht, en het kan zeer pijnlijk en ongemakkelijk als het wordt gewond.

Overmatig gebruik

De eerste stap tot het voorkomen van een blessure aan het kaakgewricht is van overmatig gebruik of overbelasting van het gewricht te voorkomen. Dit omvat het eten van zeer taai of knapperig voedsel, kauwen overmatige hoeveelheden lijm of het openen van de mond te wijd bij het eten van voedsel of geeuwen. Dit is om ervoor te zorgen dat elk onderdeel op zijn plaats blijft, terwijl de gezamenlijke bewegingen binnen het reguliere aanbod van de beweging. Het kan ook nuttig zijn om de gewoonte van het ondersteunen van uw kaak met uw hand wanneer gapen of breed openen van je mond om een ‚Äč‚Äčandere reden te ontwikkelen zijn.

Ondersteuning Oefeningen

Er zijn verschillende oefeningen die gedaan kan worden om de pijn geassocieerd met TMJ schade te herstellen. Om te beginnen, zitten in een stoel met een hoge rugleuning, het houden van uw mond gesloten, maar niet strak gebald. Het gebruik van de ruimte tussen je wijsvinger en duim, plaats uw wijsvinger en duim aan beide zijden van uw gezicht en druk op je kin naar binnen, zodat je hoofd is gestabiliseerd. Laat uw mond om iets te openen, zodat je onderste tanden alsof ze naar achteren bewegen, laat vervolgens je tanden en kaak om terug te gaan naar de oorspronkelijke positie. Herhaal deze oefening tot vijf keer per dag.

Een tweede oefening is vrij gelijkaardig aan de eerste, behalve in plaats van achteruit duwen van de kaak, houd je de tanden lichtjes afgescheiden en duw je kaak naar voren. Houd de positie voor een paar seconden, dan duw de kaak terug naar de uitgangspositie. Zorg ervoor dat u uw wijsvinger en duim te gebruiken om de kaak te ondersteunen bij het doen van beide oefeningen.

Andere oefeningen

Een andere oefening versterkt het bereik van de beweging van het kaakgewricht, maar moet heel langzaam en zorgvuldig gebeuren. Begin met de mond licht gesloten en het puntje van de tong net achter de voorste rij tanden. Schuif daarna langzaam het puntje van je tong naar achteren langs het dak van de mond totdat je het zachte gehemelte van de mond bereiken. Tenslotte langzaam beginnen de mond terwijl de tong op het zachte gehemelte te openen. Wanneer je begint aan de tong weg te trekken van het dak van uw mond te voelen, te stoppen. Houd uw mond in die positie voor een paar seconden, en daarna ontspannen. Herhaal deze oefening misschien twee keer in het begin.