Mastoideus Ziekten

De mastoid is een bot dat maakt deel uit van het achterste gedeelte van het temporale bot. Het ligt direct achter het oor. De mastoideus kan ontstoken of besmet raken als gevolg van een perforatie in het oor of een infectie. Aandoeningen die de mastoideus hebben meestal opvallende symptomen, omdat de aandoeningen kunnen verspreiden vanuit het bot naar andere gebieden, waardoor gezwellen in het binnenoor, complicaties bij het horen of een piep in de oren, en problemen met het evenwicht. Er zijn diverse ziekten en infecties geassocieerd met de mastoid die medisch worden behandeld dat zij niet met de tijd verergeren.

Mastoideus Infectie of Mastoiditis

Mastoiditis is een infectie van de mastoideus bot van de schedel, die is gelegen vlak achter het oor. Symptomen zijn onder meer drainage van het oor, oor pijn en ongemak, koorts die plotseling kan toenemen, hoofdpijn, gehoorverlies, roodheid van de gehoorgang of achter het oor, of zwelling van het oor, wat kan leiden tot het oor uit te steken. Mastoiditis moeilijk te behandelen omdat antibiotica mogelijk niet voldoende diep in het oor aan de mastoideus bot bereiken. Het kan langdurige of herhaalde medicatie vereisen. De medicatie kan worden geïnjecteerd in het oor of oraal ingenomen.

Cholesteatoom

De mastoid verbinding met het middenoor en in een gezond oor is gevuld met lucht. In de meeste gevallen van cholesteatoom, wordt de mastoideus gevuld met geïrriteerde slijmvliezen en een cholesteatmoa, dat is een parel-vormige goedaardige tumor die meestal groeit in de mastoideus bot. De cholesteatmoa wordt aangemaakt door de huid te groeien tot een perforatie van het trommelvlies. Cholesteatmoas kan ook groeien en de afbrokkeling van het binnenoor en de hersenen. Chronische infecties van de mastoid holte gebruikelijk met de aanwezigheid van een cholesteatoom. In de meeste gevallen kunnen antibiotica niet meer werken aan de bestrijding van de infectie. Een mastoïdectomie - een chirurgische procedure uitgevoerd chronische mastoïditis verwijderen en vernietigen eventuele gezwellen - kan nodig zijn om deze aandoening te genezen.

Sternocleidomastoideus Muscle Hoofdpijn

De sternocleidomastoideus of SCM, is een spier die naar beneden gaat van de mastoideus en past in het sleutelbeen en het borstbeen. Het gedeelte van de SCM, dat overgaat in het sleutelbeen wordt genoemd de claviculaire deel, terwijl het deel dat overgaat in het borstbeen is het borstbeen deel. Pijn kenmerken van deze aandoening zijn whiplash-achtige blessure, voorhoofd, oor, wang en keel pijn, verlies van coördinatie, loopneus, tranende ogen, duizeligheid en hoofdpijn - druk gevoeld op de top van het hoofd, of pijn in de ogen, wangen of keel.

Otitis media en Mastoiditis

Otitis media kan door een complicatie van een mastoïdectomie. Otitis media is gewoon een ontsteking van het binnenoor. Bacteriën, virussen, schimmels of perforaties in het oor kan veroorzaken alle otitis media. Chronische otitis media is geassocieerd met een chronisch drainerende oor cholesteatoma en mastoiditis. Het is meestal behandeld met orale antibiotica.

Conclusie

De mastoid is een zeer belangrijk bot, speelt een belangrijke rol bij de werking van de oren, evenwicht en gehoor. Alle vermoede aandoening van de mastoid worden onderzocht door een medische professional om de mogelijkheid van verdere ontsteking, infectie of complicaties elimineren. Vroege diagnose en behandeling kan ook het verminderen van de noodzaak om een ​​mastoïdectomie voeren. Mastoid aandoeningen kunnen ook ontwikkelen tot andere problemen, zoals otitis media of SCM spieren hoofdpijn, en het is belangrijk om het besmette gebied mastoid behandelen voordat deze complicaties kans optreden.