Massage Therapy & Seasonal Affective Disorder

Seasonal Affective Disorder, ook wel bekend als SAD, is een stemmingsstoornis veroorzaakt door een verandering in het seizoen, waar de hoeveelheid zonlicht een persoon wordt dagelijks blootgesteld aan sterk verminderd. Zonlicht endorfine in het lichaam en heeft een invloed op de regulering van melatonine in het lichaam, het creëren van een algeheel gevoel van vitaliteit en welzijn. Deze aandoening treft 10 procent tot 20 procent van de bevolking in de Verenigde Staten.

Symptomen

Die getroffen zijn door SAD worden beïnvloed door slaapstoornissen, zoals verslapen of slapeloosheid, gewichtstoename en hunkeren naar voor snoepjes, koolhydraten en zetmeel, evenals het ervaren van vermoeidheid, depressie, prikkelbaarheid en anti-sociale neigingen.

Behandeling

Massage is gebruikt bij de behandeling van ED, zoals is vermeld om te helpen met depressie, stress, angst, bloedsomloop, betere slaap te verbeteren energieniveaus.

Voordelen

Massage kan helpen met depressieve stoornissen omdat het endorfine in het lichaam, verlaagt de hartslag en de bloeddruk, evenals het verbeteren van de circulatie, het activeren van het lichaam en het verbeteren van de concentratie.

Frequentie

De positieve effecten van massage behandelingen kunnen direct worden gevoeld, maar voor de lange termijn effecten is het aangeraden om te ontvangen tussen de twee en vier behandelingen per maand tijdens de herfst en winter seizoenen.

Overwegingen

Naast het verlichten van de symptomen van SAD, massage is ook nuttig in het verlichten rugpijn, hoofdpijn, PMS, ademhalingsproblemen en stimuleren van het immuunsysteem.

Het voorkomen

Een evenwichtige, gezonde voeding, veel water drinken, een regelmatige lichaamsbeweging routine, reguliere massages en het zijn zeker om overvloed te krijgen van zonlicht zijn alle manieren om te helpen bij zowel de preventie en behandeling van SAD.