Marine Algen Gebruikt

Marine Algen Gebruikt

Japanse keuken is al lang gebruikt zeewier als een steunpilaar van de gerenommeerde keuken. Maar mariene algen heeft andere geneesmiddelen en industriële toepassingen die wijzen op de kracht van de natuur. De helende eigenschappen van zeewier worden gebruikt door de beauty-industrie en interne geneeskunde. Industriële fabrikanten gebruiken de slijmerige plantaardig materiaal om gewassen te bemesten en te stabiliseren voedingsmiddelen, hoewel het onderzoek nog steeds de vele toepassingen van mariene algen onthullen.

Eten

Japanse en Chinese aquacultuur neemt krediet voor het cultiveren van de grootste oogst van eetbaar zeewier in de wereld. Nori is een soort zeewier gebruikt door de Japanners in een aantal sushi gerechten en salades. Hoewel Nori werd geperfectioneerd door Aziatische aquacultuur, kwam aan het licht als een mogelijke gewas door een Britse wetenschapper genaamd Dr Kathleen Drew-Baker. Chinese aquacultuur produceert grote hoeveelheden kelp voor consumptie. Kelp productie in China begon in 1952 toen hij per ongeluk in het milieu werd geïntroduceerd door een verdwaalde Japanse plant.

Industrieel gebruik

Verschillende soorten algen bevatten biochemische stoffen die industrieën te gebruiken op verschillende manieren. Carrageen wordt gewonnen uit rode algen en gebruikt om zuivelproducten te stabiliseren. Alginezuur is samengesteld uit bruine algen componenten. Het zuur stabiliseert bestanddelen van gels of gel-achtige producten. Het wordt gebruikt in voedingsmiddelen, zoals dessert gels en diepgevroren gebak. Andere industriële toepassingen zijn lijmen, verfstoffen en keramiek om maar een paar te noemen. Zelfs de dentale industrie omvat algen als een component in de stof gebruikt voor tandheelkundige afdrukken maken. Algen wordt toegevoegd aan meststoffen om de groei van gewassen te bevorderen en gebruikt door rioolwaterzuiveringsinstallaties om anorganische stoffen uit het water te filteren. Beide deze toepassingen de aandacht vestigen op het vermogen van algen om te regenereren en te zuiveren.

Cosmetica

De cosmetische industrie gebruikt vaak zeewierextracten om huidverzorgingsproducten te verbeteren. De huidige in zeewier voedingsstoffen worden gedacht aan een regeneratieve vermogen op de huid hebben. Het stabiliseren van de mogelijkheden van de plant ook van pas komen met gel-gebaseerde producten. Aziatische culturen tout de voordelen van algen in haar en huid, maar blijft onderzoek op de schoonheid versterkende aspecten van de plant.

Geneesmiddelen

Bruine en rode algen worden zowel gebruikt als vulstoffen in de farmaceutische industrie. Pharmaceuticals gebruiken de zeewier als stabilisator in capsules en pillen. De plant heeft een direct effect op de spijsvertering en wordt vaak toegevoegd aan laxeermiddel en zweer behandelingen. Zeewier fungeert als een natuurlijke transportsysteem voor bepaalde geneesmiddelen, dus is het vaak een extra ingrediënt in langzame afgifte drugs.

Biobrandstof

Onderzoek blijft over het gebruik van algen als biobrandstof. Fermentatie en verwerking vereist om de juiste biochemische extract uit de plant brandstof. Industriële zeewier productie van biobrandstoffen wordt belemmerd door deze zware verwerking, zo weinig grootschalige productie sites bestaan. Maar de onderzoekers hopen te successen met de aquacultuur, in Noorwegen en andere plaatsen te gebruiken, als voorbeelden van hoe de toekomst van zeewier biobrandstoffen kunnen werken.