Manieren om uw bloeddruk te verlagen

Manieren om uw bloeddruk te verlagen

Hoge bloeddruk of hypertensie, kan een "stille" ziekte --- het soms vertoont geen symptomen voor jaren. Maar het kan bloedvaten beschadigen en het risico op beroerte, nierziekte en hartkwaal, en kan ook verharding van de slagaders. Er zijn zowel voorschrift en natuurlijke manieren om uw bloeddruk te verlagen beschikbaar.

Geneesmiddel

Recept medicatie is een frontline behandeling voor degenen die al gediagnosticeerd met hypertensie. Meer dan één geneesmiddel wordt vaak voorgeschreven voor de behandeling. Voorkomende vormen van bloeddrukverlagende medicijnen zijn onder diuretica, bètablokkers, ACE-remmers, calciumantagonisten en alfa-blokkers.

Diuretica zijn plaspillen die helpen het lichaam ontdoen van overtollig vocht en natrium, terwijl bètablokkers werken om effecten van adrenaline blokkeren, en ACE-remmers voorkomen dat de bloedvaten van het vernauwen van de chemische angiotensine II. Calciumantagonisten werken om calcium te blokkeren van het invoeren van de cellen, waardoor de bloedvaten van vernauwen. Alfa-blokkers helpen de bloedvaten open te houden.

Vaak voorkomende bijwerkingen van voorgeschreven bloeddrukverlagende medicijnen zijn onder andere duizeligheid bij het gaan van het leggen / zitten en staan, laag kaliumgehalte in het bloed, slapeloosheid, slaperigheid, droge mond, hoofdpijn, een opgeblazen gevoel, obstipatie en depressie. Mannen hebben soms seksuele bijwerkingen.

Lifestyle

Het houden van stress op een beheersbaar niveau is belangrijk bij het beheer van hypertensie, zoals stress veroorzaakt bloeddruk tijdelijk stijgen. Als u last heeft van constante of frequente stress, kan dit problematisch worden. Oefenen een vorm van ontspanning, zoals meditatie of yoga om je stressniveau te verlagen.

Het is ook een goed idee om uw gewicht te houden op een gezond niveau. Mensen met overgewicht hebben meer kans om hypertensie te ontwikkelen. Hoe meer een persoon weegt, hoe meer druk moet het lichaam bloed circuleren door de slagaders. Volg het DASH dieet (zie hieronder) en oefening op een regelmatige basis. Cardiovasculaire oefening is uiterst behulpzaam. Doel voor het uitoefenen van ten minste vijf uur per week. Zelfs activiteit rond het huis, zoals tuinieren, kan een verschil maken.

Bewaak uw bloeddruk op een regelmatige basis. Let op eventuele trends. Het nemen van uw bloeddruk thuis kan ervoor zorgen dat u niet lijdt aan "witte jas" hypertensie, of hogere bloeddruk in de spreekkamer. U kunt een at-home bloeddrukmeter kopen bij uw lokale apotheek.

Dieet

Er is een speciaal dieet om hoge bloeddruk genaamd DASH (Dietary Approaches aan Hypertensie Stop) te helpen. Dit eten plan omvat acht tot tien porties fruit en groenten, zeven tot acht porties van volle granen, 2-3 porties vetarme zuivelproducten en minder dan twee porties vlees per dag. DASH werkt systolische bloeddruk (boven aantal een bloeddrukmeting) met meer dan 11 punten en diastolische bloeddruk (de bodem een ​​aantal bloeddrukmeting) meer dan vijf punten lager. DASH is ook laag in vet en cholesterol. Consumptie van rood vlees, snoep en suiker zijn beperkt.

Omega-3 vetzuren ook helpen om de bloeddruk te verlagen. Vis of visolie supplementen zijn een goede bron van omega-3 vetzuren.

Volgens een artikel gepubliceerd door HealthDay nieuws in juli 2009 internationaal dieet toonde een 4,74 procent hoger inname van glutaminezuur (aminozuren in plantaardige proteïnen) geconsumeerd als deel van het totale eiwitgehalte resulteerde in een 1,5 tot 3-point vermindering de gemiddelde systolische bloeddruk en een 1-1,6-lager diastolische bloeddruk.