Manieren om te zorgen voor de kwetsbare ouderen

Manieren om te zorgen voor de kwetsbare ouderen

Als je kwetsbare ouderen vrienden of familieleden, weet je dat de zorg voor hen is geen gemakkelijke taak. Het kan moeilijk zijn om te weten hoe om te helpen, en van welke producten of diensten ze het meest nodig hebben. Als uw bejaarde persoon is terughoudend om te vragen of hulp te aanvaarden, kan dit de situatie nog moeilijker te maken. Echter, er zijn dingen die bijna elke kwetsbare ouderen persoon wil, ongeacht hun omstandigheden.

Eten bereiden

Veel kwetsbare ouderen kunnen niet meer koken voor zichzelf; corrigeren deze situatie door het aanbieden om hen te helpen. U kunt eenvoudige maaltijden maken een paar nachten per week, of hen helpen voorverpakte items die kunnen worden bereid met gemak te selecteren. Als u dat doet, moet u controleren met hun arts om te zien of de oudere heeft een speciaal dieet beperkingen of eisen.

Klusjes

Huishoudelijke taken, zoals schoonmaken, wassen en verzorgen van het gazon, zijn moeilijk voor de ouderen, die zijn niet zo sterk ze ooit waren. Aanbod om deze taken uit te voeren, of een chip in te laten professioneel gedaan. Vaak zijn de ouderen ook hulp nodig vaststelling van kleine dingen in huis, die ze niet in staat om te zien als gevolg van slecht zicht, of handmatig manipuleren vanwege artritis kan zijn. Andere voorwaarden kunnen reparatiewerkzaamheden moeilijk ook te maken; bieden aan-reparatie-gerelateerde taken doen voor uw senior.

Boodschappen doen

Uw senioren mogelijk niet in staat om te rijden of te dragen supermarkt zakken van en naar de winkel en huis. Assist met deze boodschappen, indien mogelijk. Oppakken van medicijnen, adaptieve apparatuur of apparatuur, of gewoon naar het postkantoor zal worden gewaardeerd door uw senior.

Geestelijke Verzorging

Veel ouderen, vooral degenen met een chronische of terminale ziekten, zou willen geestelijke leiding, maar zijn terughoudend om het te brengen. Als ze het huis niet gemakkelijk kunnen verlaten, dit maakt het bijwonen van hun plaats van aanbidding moeilijk. Breng spiritualiteit huis om uw kwetsbare ouderen persoon door het stellen van leden van de gemeente of de leider van de congregatie te bezoeken.

Geneesmiddel

Medicatie regimes kan complex zijn, en sommige senioren kunnen ze niet zelfstandig beheren, vooral als er frequente veranderingen. Help uw senior kloof medicatie door dagen, en maak herinneringen over de juiste momenten aan te nemen. Dit kan het beste gebeuren als een wekelijkse of tweewekelijkse activiteit.

Vennootschap

Soms kwetsbare ouderen zijn eenzaam voor bedrijf. Wat tijd doorbrengen met hen elke week doet gemeenschappelijke activiteiten, zoals tv kijken, naar muziek luisteren of gewoon te praten.