Manieren om te helpen Wortelkanalen Heal

Manieren om te helpen Wortelkanalen Heal

Degenen die gevoelige tanden merken wanneer het eten van snoep, kan gegeneraliseerde pijn en soortgelijke symptomen zich vinden in de noodzaak van een wortelkanaalbehandeling. Uw tandarts zal de geïnfecteerde pulp, die is gelegen in het midden van elke tand tijdens een wortelkanaalbehandeling verwijderen. Gaatjes onbehandeld of schade aan de pulp van verwondingen zoals een gebroken tand kan wortelkanaalbehandeling noodzakelijk maken. Na wortelkanaalbehandeling, zal u een kroon om te voorkomen dat uw tand tegen breuk nodig.

Ice Packs en Lifestyle Veranderingen voor behandeling

Plaats een zak ijs of iets kouds over het getroffen gebied onmiddellijk na de behandeling. Opnieuw de ice pack voor 10 tot 15 minuten per uur gedurende de eerste vier tot zes uur. Kauw niet op de aangedane zijde van uw mond. Niet uit te oefenen in de eerste dag na uw wortelkanaalbehandeling. Roken moet gedurende het genezingsproces worden vermeden.

Medicijnen

Neem een ​​pijnstillende medicatie binnen een uur na ontvangst van uw wortelkanaalbehandeling. Ibuprofen of acetaminophen tabletten kunnen worden gebruikt om pijn te verminderen. Volg de instructies van het product op de fles voor gebruik. Als u voorgeschreven pijnstillers, vul uw recept onmiddellijk en neem de medicatie volgens de instructies van uw tandarts. In gevallen van infecties, kan u ook worden voorgeschreven antibiotica. Neem de volledige recept.

Dieet

Vermijd het drinken van alcohol voor de eerste twee weken na uw wortelkanaalbehandeling. Je moet ook onthouden van het consumeren of het drinken van soep, thee, koffie, ijs en andere koude en warme stoffen. Een zachte dieet moet worden verbruikt gedurende ten minste twee dagen na de operatie. Crunchy voedsel moet zoveel mogelijk worden vermeden tijdens het genezingsproces.

Post-wortelkanaalbehandeling

Plaats een gaasje over de wortelkanaalbehandeling gebied direct na de operatie. Als u nog steeds bloeden voor meer dan een uur, vervang het gaasje met een ander. Als zware bloeden aanhoudt voor meer dan vier uur na de operatie, contact op met uw tandarts of kaakchirurg. Vermijd spoelen van de mond in de eerste dag na de operatie. Na dat punt, kunt u uw mond met zout water vier tot vijf keer per dag gedurende de daaropvolgende drie tot vier dagen te spoelen. Blijf Poets en flos je tanden als normaal, maar vermijd het wortelkanaal gebied.