Manieren om Nighttime tandenknarsen voorkomen

Manieren om Nighttime tandenknarsen voorkomen

Tandenknarsen is een gemeenschappelijk probleem dat kinderen en volwassenen treft. Ook wel bruxisme, tandenknarsen treedt op wanneer de kaken strak tegen elkaar worden vastgeklonken en bewoog heen en weer. Hoewel het kan optreden als hij wakker is, het slijpen van de tanden gebeurt meestal 's nachts, wanneer de patiënt slaapt. Het kan ernstige pijn in het tandvlees en kaak, hoofdpijn, oorpijn en gevoelige tanden veroorzaken. Van degenen die met nachtelijke tandenknarsen hebben opties om hen te helpen deze vaak pijnlijke en vervelende aandoening te corrigeren.

Mond Guards

Een gemakkelijke manier om 's nachts tandenknarsen te voorkomen is om een ​​gebitsbeschermer of spalk dragen. U kunt één kopen in een winkel of bezoek een orthodontist om specifiek één gemonteerd op je tanden. Er zijn vele soorten van de mond bewakers en spalken en ze variëren in prijs, afhankelijk van het type en waar je ze koopt. Sommige soorten passen over boven en onder tanden terwijl anderen passen over alleen de bovenkant of onderkant. Zij werken door het ontspannen van de kaakspieren en door een beschermende laag van materiaal tussen de tanden. Probeer het gebruik van een verscheidenheid van mond bewakers of spalken totdat u het type dat het best werkt.

Ontspanning en Stress Relief

Een van de belangrijkste redenen dat mensen knarsetanden nachts te veel stress tijdens de dag. Als u uw routine kunt veranderen om te gaan met stress en leren om te ontspannen voor het slapen gaan, 's nachts tandenknarsen is minder waarschijnlijk. Probeer ontspanningstechnieken zoals diep ademhalen of strekken voordat je gaat slapen. Yoga oefeningen zijn zeer geschikt voor het verlichten van stress. Daarnaast zachtjes openen en sluiten van uw kaak kan helpen de spieren te ontspannen. Gewoon doen van een ontspannende activiteit voor het slapen gaan, zoals lezen of het nemen van een warm bad, kan ook helpen kalmeren de spieren die leiden tot tandenknarsen tijdens het slapen.

Massage en Warmte

Net als hoe een warme massage helpt andere spieren in het lichaam, zachtjes masseren van de kaak en het toepassen van warmte voor het slapengaan kan ontspannen de spieren van mensen die hun tanden malen nachts. Probeer wrijven de toppen van je vingers over beide kanten van uw kaken vlak voordat je gaat slapen. Vervolgens zet een warme handdoek of verwarming pad aan beide kanten van je gezicht. Het masseren van de kaakspieren en het toepassen van warmte kan helpen kalmeren de spieren en maken ze minder kans om vast te klinken terwijl u slaapt.

Dieet

Wat je eet gedurende de dag kan ook een rol spelen bij nachtelijke tandenknarsen, kan dus eenvoudige veranderingen in uw dieet een verschil te maken. Bezuinigen op cafeïne en alcohol. Beide kunnen de spieren leidt tot tandenknarsen stimuleren. Geef je kaak een pauze van hard, knapperig voedsel, vooral voor het slapen gaan. Ook, als je een gom chewer, knip het uit je voeding tot je 's nachts tandenknarsen onder controle te krijgen. Het repetitieve kauwen beweging kan maken clinchen erger.

Professional Help

Als eenvoudige methoden om 's nachts de tanden te voorkomen slijpen niet helpen, moet u misschien overwegen om de uitlijning van uw tanden te laten controleren door een professional. Een bezoek aan de tandarts is een goed begin om te bepalen of je nodig hebt om te worden doorverwezen naar een orthodontist. De uitlijning van de tanden kan worden geëvalueerd en behandeling opties kunnen worden aangepast aan uw behoeften. Een operatie is soms nodig voor ernstig verkeerd tanden, al is het altijd aan te raden als een laatste redmiddel, wanneer andere opties niet aan de tanden te voorkomen malen 's nachts.