Manieren om een ​​ondraaglijke Itch Stop

Manieren om een ​​ondraaglijke Itch Stop

Jeuk op huid wordt meestal veroorzaakt door droge huid, eczeem, schurft, luizen of een allergische reactie. De reden voor uw ondraaglijke jeuk zal de behandeling optie die het beste werkt voor u te bepalen. Echter, zal de behandeling van onderstaande opties tenminste tijdelijk verlichting bieden. Als u nog andere symptomen, of uw toestand niet verbetert, raadpleeg dan uw arts, als jeuk een teken van een ernstig probleem, zoals nierziekte kan zijn.

Hydrateren

Droge huid is een veel voorkomende oorzaak van jeukende huid en kan verergeren andere huidaandoeningen zoals eczeem. Droge huid wordt veroorzaakt door het weer, veelvuldig handen wassen of baden en een lage luchtvochtigheid. Houd uw huid gehydrateerd door het toepassen van lotions dagelijks, of vaker als uw huid erg droog is. Voor het beste resultaat, gelden lotions en moisturizers nadat u een bad of douche nemen.

Medicijnen

Een over-the-counter anti-jeuk medicatie kan helpen om uw klachten te verlichten. Kies crèmes die ten minste 1 procent hydrocortizone bevatten, raadt Mayo Clinic. Crèmes met menthol of Calamine kan ook verlichting van uw symptomen. Als jeuk veroorzaakt door allergieën, een oraal antihistaminicum medicatie, zoals Benadryl, kan effectief zijn. Op overmatige jeuk, kan uw arts een zalf voorschrijven.

Cool Off

Jeukende huid kan voelen warm en ontstoken. Af te koelen door het nemen van een koele douche of bad als je huid is jeuk. Voeg zuiveringszout aan het badwater of aankoop van een bad additief bevat colloïdaal havermout. Vermijd geparfumeerde badoliën en zepen, want deze kunnen uw aandoening verergeren. Als alternatief, gelden koele kompressen op uw huid gedurende de dag wanneer een bad is geen optie.

Dingen om te vermijden

Vermijd het wassen van je kleren in sterke reinigingsmiddelen of met behulp van zwaar geparfumeerde wasverzachters die al jeukende huid kunnen irriteren. Als uw jeukende huid is het gevolg van een droge, neem kortere douches en vermijd het gebruik van warm water. Draag handschoenen bij het afwassen en schoonmaken als uw handen jeuken en geïrriteerd. Wol, agressieve chemicaliën en make-up kunnen alle leiden tot of verergeren jeukende huid, dus gebruik zorg. Als uw jeukende huid is het gevolg van een allergische reactie, proberen de huidschilfers van dieren of voedsel dat een flare-up veroorzaken te vermijden.