Manieren om Ear Wax Verwijder

Manieren om Ear Wax Verwijder

Klieren op het buitenste deel van de gehoorgang produceert oorsmeer, algemeen bekend als oorsmeer, als een natuurlijke bescherming tegen letsel, waterschade en infectie, volgens MedicineNet. Het was uiteindelijk verhuist naar de opening van de gehoorgang en ofwel valt uit of wordt opgeruimd. Idealiter, omdat het oor is zelfreinigend, individueel niet nodig om de binnenkant van zijn oren schoon. Onder bepaalde omstandigheden, hoewel, moet wax verwijderd te worden om de juiste gehoor te behouden. Ondanks hun populariteit dient wattenstaafjes niet worden gebruikt om oren schoon, omdat ze kunnen leiden tot cerumen impactie, een aandoening die kan resulteren in gehoorverlies.

Verzachten de Wax

Er zijn verschillende producten die kunnen worden gebruikt om oorsmeer verzachten. Eenmaal verzacht, kan de was weglopen, en het buitenste deel van het oor kan worden gereinigd met een doek. Als de was niet lijkt helemaal uitstromen, kan een individu de irrigatie methode te zorgen het kanaal schoon. Producten die effectief verzachten oorsmeer bevatten over-the-counter oordruppels, minerale olie, glycerine of babyolie, zegt de American Academy of Otolaryngology. Enkele druppels waterstofperoxide kan ook voldoende zacht oorsmeer.

Irrigatie

Irrigatie is inclusief het plaatsen van water dat is de lichaamstemperatuur in het oor met een spuit, druppelaar of soortgelijk apparaat. Water dat is warmer of kouder kan een korte intense episode van vertigo of duizeligheid veroorzaken. Houd het hoofd rechtop, langzaam stromen van het water in het oor. Trek aan de buitenkant van het oor tot aan de gehoorgang recht te maken, en laat het water om naar de wax verstopping. Tap het water door kantelen van de kop naar de kant. Irrigatie kan worden herhaald, indien nodig. Wanneer een persoon de trommelvlies beschadigd, moet ze de irrigatie werkwijze voor het verwijderen oorsmeer gebruiken, omdat het kan leiden tot infectie, volgens MedlinePlus.

Handmatig verwijderen

Als het oorsmeer niet reageert op verwekings- of irrigatie of het trommelvlies beschadigd, handmatige verwijdering kan de enige optie. Een KNO-arts, een arts die omstandigheden behandelt die de oren, voert het handmatig verwijderen van geblokkeerde oorsmeer met kleine instrumenten, afzuiging en een microscoop, volgens de American Academy of Otolaryngology. Handmatig verwijderen is de beste methode voor mensen die lijden aan diabetes of een verzwakt immuunsysteem, omdat de alkalische niveaus in hun oorsmeer maken ze bijzonder vatbaar voor infecties wanneer vloeistoffen in de gehoorgang worden geplaatst.