Manieren om Cortisol Verminder Met Kruiden

Manieren om Cortisol Verminder Met Kruiden

Stress wordt vaak gezien als een belangrijke oorzaak van ziekte en ongeluk. Blokkeren cortisol, het hormoon dat vaak wordt aangeduid als "het stresshormoon" kan helpen verlichten sommige van de symptomen die het gevolg zijn van een stressvolle levensstijl. Cortisol verhoogt de bloeddruk en bloedsuiker in reactie op stress en angst. Hoewel het belangrijk herinnerd dat soms spanning moeten blijven, zijn er vele manieren om de reacties van cortisol in het lichaam verlichten.

B-vitamines

Veel vitaminen en mineralen kunnen uw lichaam helpen omgaan met de effecten van verhoogde cortisol niveaus. De B-vitaminen, bekend om hun energie-eigenschappen, te helpen met stress ook. Als een groep die functies afhankelijk van elkaar, de B-vitaminen helpen om de hersenen chemische stoffen die alertheid en stemming verhogen produceren, zij vervaardigen bijnier hormonen en ze houden je wakker. Al deze functies helpen cortisol evenwicht. Dr. Joseph E. Pizzorno, Jr van Bastyr University adviseert een vitamine B-complex formule met 50 tot 75 milligram B6, 500 microgram B12 en 100 tot 500 milligram van pantotheenzuur.

Andere vitaminen en mineralen

Na aërobe oefening, kan magnesium supplementen helpen om de niveaus van serum cortisol niveaus te verlagen. Cortisol veroorzaakt door stress kan worden verlaagd door Omega 3 vetzuren. De Omega 3 vetzuren onderdrukken de synthese van interleukine-6 ​​en interleukine-1, die de afgifte van cortisol promoten. Vitamine C heeft ook de mogelijkheid om doffe de afgifte van cortisol in reactie op een mentale stress. Chroom en Vanadium zijn ook genoteerd als potentiële cortisol verlagen mineralen, heeft klinisch onderzoek tot nu toe enigszins beperkt gebleven.

Kruiden

Amerikanen besteden $ 120 tot $ 400 miljoen dollar per jaar op ginseng, die gebruikt kan worden om energie te stimuleren, het verbeteren van de mentale en fysieke prestaties, vitaliteit te herstellen, en het lichaam te beschermen tegen de negatieve effecten van stress en cortisol. Volgens gerespecteerd gezondheid journalist Michael Castleman, wordt ginseng eigenlijk bekend te onderhouden en de toon van de gezondheid van de bijnieren, waardoor het lichaam de eerste reactie minder sterk te benadrukken. Kava, een kruid, werd gevonden in een klinische trial 2001 om mensen te helpen ontspannen en te ontspannen de spieren die je voelt de spanning. Het kruid bevat stoffen, genaamd kavalactonen die leiden tot anti-angst effect. Valeriaan, St. Janskruid, groene thee, en de heilige basilicum worden ook gebruikt om cortisol te verlagen.

Deze kruiden zijn niet zo uitgebreid onderzocht als ginseng en Kava. Raadpleeg een arts voordat u ze gebruikt.

Waarschuwing

Reguleren hormoonspiegels is iets dat met uw arts moeten worden besproken. Er zijn zowel positieve als negatieve eigenschappen aan cortisol, en je moet ervoor zorgen dat het verlagen van het niveau van het hormoon is een goed idee voor uw specifieke aandoening en omstandigheden.