Manieren die schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor de mens

Manieren die schimmels kunnen gevaarlijk zijn voor de mens

Schimmels zijn een groep van organismen die noch dier noch plant. Schimmels zijn vergelijkbaar met eenvoudige planten zonder chlorofyl. Bepaalde soorten schimmels zijn meercellige, terwijl anderen zijn eencellige organismen. Schimmels komen in verschillende vormen, maten en kleuren. De meeste schimmels zijn niet gevaarlijk of dodelijk, maar sommige soorten zijn giftig en kan gezondheidsproblemen veroorzaken bij de mens.

Giftige paddestoelen

De paddestoelen die u koopt in de supermarkt zijn veilig om te eten, maar niet alle paddestoelen zijn eetbaar. Sommige zijn giftig en kan uw gezondheid in gevaar brengen. De meest gevaarlijke soorten schimmels bevatten amaniet paddestoelen. Amanitas zijn parasol-vormige paddestoelen die witte kieuwen hebben. Dit type paddenstoel bevat het gif amanitine, beschouwd als een van de dodelijkste gif in de natuurlijke wereld. Een cap van deze giftige schimmels kan een volwassen man te doden. Amanitas zijn goed voor ongeveer 90 procent van alle-paddestoel-gerelateerde sterfgevallen in de Verenigde Staten.

Longinfecties

Zelfs als je geen giftige schimmels binnenkrijgt, kunt u nog steeds ziek van het inademen van gevaarlijke schimmels in je longen. De microscopische schimmel Cryptococcus neoformans is één van deze gevaarlijke schimmels. Voor gezonde mensen, kan je niet ontwikkelen geen symptomen. Echter, als u een verzwakt immuunsysteem als gevolg van chemotherapie behandelingen, aids of een nieuw orgaantransplantatie, dan Cryptococcus kan je koorts, aanhoudend hoesten, kortademigheid en pijn op de borst ervaren. Vanuit longen, kan de schimmel verspreiden in uw centrale zenuwstelsel. Een verwante schimmels species, Cryptococcus gatti, kan gezondheidsproblemen veroorzaken: meer dan 40 mensen stierven in 2010 van deze schimmelziekte.

Schimmel

Mold is een soort schimmel die je overal het hele jaar kunt vinden. Schimmel groeit meestal waar een hoge luchtvochtigheid, vocht of waterschade aanwezig is. Matrijzen geven miljoenen minuscule sporen in de lucht, en ze kunnen ook mycotoxinen. Beide sporen en mycotoxinen kunnen negatieve effecten op de menselijke gezondheid hebben. Gezondheidsproblemen in verband met blootstelling aan schimmel omvatten astma-aanvallen, ernstige allergische reacties en blijvende longschade.

Schimmels Imperfecti

Een klasse van schimmels bestaat genaamd Deuteromycetes dat Schimmels Imperfecti bestaat - letterlijk, "onvolmaakte schimmels," zo genoemd omdat ze geen seksuele voortplanting. Enkele soorten schimmels die behoren tot de Fungi Imperfecti groep parasitaire en veroorzaken schimmelziekten die mensen beïnvloeden. Hoewel schimmelziekten zijn niet gevaarlijk, dergelijke ziekten zijn ongemakkelijk. Schimmels Imperfecti kan ringworm, voet en gist infecties atleet veroorzaken. Deze klasse van schimmels kan ook leiden tot een ernstige infectie genaamd vallei koorts, die meestal van invloed op mensen in het zuidwesten van de Verenigde Staten. Valley-koorts kan pijn op de borst, hoesten, koorts, hoofdpijn, gewrichtspijn en nachtelijk zweten veroorzaken.