Manic Depression Tekens & Symptomen

Manische depressie is een mentale aandoening bekend als bipolaire stoornis. Het wordt gekenmerkt door een persoon ervaart dramatische schommelingen die het vermogen om haar stemming van een toestand van euforie nabij een van intense depressie brengen hebben. Deze veranderingen in stemming kan duren weken en maanden, volgens de Mayo Clinic website, het aantal zelfmoorden bij mensen met manische depressie is hoog. De symptomen van manische depressie variëren afhankelijk van welke kant van het spectrum de persoon die lijdt aan de ziekte doormaakt.

Euforie

De emotionele pieken geassocieerd met manische depressie omvatten een aantal symptomen. Een daarvan is een gevoel van euforie waarin de persoon heeft een algeheel gevoel van welzijn en geluk. Mensen die de weergave van de symptomen van de manische fase van de stoornis kan erg optimistisch zijn en een-over ter waarde van eigenwaarde. Snel spreken en het hebben van gedachten die lijken te racen door hun hoofd zijn ook andere tekenen dat iemand met een manische depressie is in de manische fase.

Manische symptomen

Degenen die worden getroffen door de manische fase van een bipolaire stoornis kan vaak weer slecht beoordelingsvermogen in hun persoonlijke leven. Iemand met dit probleem kan afgaan op de besteding sprees dat ze te laten in de monetaire problemen. Er kan een verhooging van de seksuele drift die leidt tot risicovol gedrag. De persoon kan zeer doelgericht worden, maar de lat zo hoog dat het niet realistisch of haalbaar. Individuen kunnen gemakkelijk geagiteerd en agressief gedragen ten opzichte van anderen met weinig of geen provocatie. Concentreren kan bijna onmogelijk zijn voor iemand met deze manische symptomen en hij zal snel afgeleid. Mensen zullen vaak afzien van het krijgen van voldoende slaap en sommigen zullen wenden tot drugsmisbruik in een poging om hun euforische gevoelens te houden, zolang ze kunnen. Mensen die lijden aan deze symptomen zal niet erkennen dat er iets uit het gewone.

Depressie

De depressie einde van de manische depressie symptomen wordt geïllustreerd door een algeheel gevoel van verdriet en wanhoop. Deze hopeloosheid kan brengen over gedachten aan zelfmoord, die soms kan worden opgevolgd, succesvol of niet. Schuld en angstgevoelens kunnen worden gevoeld en problemen vallen en blijven slapen is niet ongewoon. Enkele van de andere tekenen en symptomen van een depressie die komen met een bipolaire stoornis zijn vermoeidheid, chronische pijn van geen bekende bron, gebrek aan eetlust en een lusteloosheid die ziet het individu hebben geen belang bij allen in iets te doen.

Andere symptomen

Wanneer een individu met een manische depressie heeft vier stemmingswisselingen of meer binnen een enkele 12 maanden tijdsbestek dan is hij zei te lijden aan rapid-cycling bipolaire stoornis. De verschuiving in de stemmingen kan snel gebeuren; in sommige gevallen deze verschuiving zal plaatsvinden in slechts een paar uur. Mixed-state bipolaire stoornis is een aandoening waarbij de symptomen van depressie en manie gebeuren tegelijkertijd. Wanneer de manie of depressie afleveringen geworden extreme dan is het mogelijk dat de patiënt los van wat echt is kunnen worden. Hallucinaties en wanen kan dan optreden.

Soorten

Bipolaire stoornissen worden onderverdeeld in twee verschillende belangrijke soorten. Bipolaire I-stoornis wordt gediagnosticeerd wanneer een persoon heeft gehad ten minste één episode van manische symptomen. Depressie kan ook worden waargenomen, maar niet noodzakelijk te zijn. Bipolaire stoornis II is de medische term wanneer iemand vertoont depressie samen met ten minste één manische episode. Echter, de manie niet tot het uiterste en de persoon kan meestal maatschappelijk functioneren zult gebruiken. Dit staat bekend als hypomanie. Tijdens een bipolaire II stoornis zal de depressie aanzienlijk langer dan de periodes van manisch gedrag duren.