Man urineweginfecties

Man urineweginfecties

Urineweginfecties behoren urethritis (ontsteking van de urinebuis), cystitis (blaasontsteking), en nier-infecties. Terwijl meestal vrouwen zijn gevoelig voor het krijgen van een van deze infecties, veel mannen krijgen ze. Deze infecties zijn ernstig en moeten worden verzorgd meteen.

Oorzaken

Urineweginfecties worden veroorzaakt door bacteriën, meestal E. Coli. De infectie treedt op wanneer de bacterie komt het lichaam via de urethra opening.

Risicofactoren

Mannen die ouder zijn dan 50 jaar lopen meer risico op een infectie van de urinewegen, waarschijnlijk omdat dat de mensen op deze leeftijd meer kans om te lijden aan een vergrote prostaat en / of nierstenen.

Symptomen

De symptomen van een mannelijke urinewegen infectie zijn frequent urineren en pijn tijdens het urineren. De urine kan verschijnen troebel of melkachtig. Ejaculatie kan pijnlijk zijn.

Diagnose

Om een ​​urineweginfectie te diagnosticeren, kan een arts een urine-analyse uit te voeren om te controleren op bloed, bacteriën of pus. Een andere test is een cystoscopie waarbij gebruikt de arts een dun instrument genaamd een cystoscoop te kijken naar de binnenzijde van de urethra en blaas.

Behandeling

Om infectie te houden van die naar de nieren, moet het onmiddellijk met antibiotica behandeld. Het drinken van veel cranberrysap zal helpen om de bacteriën te doden.