Maligne Melanoom Behandelingen

Maligne Melanoom Behandelingen

Maligne melanoom is een ziekte die kankercellen te vormen in de huidcellen die verantwoordelijk zijn voor de kleuring van de huid. Het treft zowel mannen als vrouwen, en mensen van alle rassen en leeftijden. Het kan gebeuren overal op het lichaam, en zo vroeg ontdekt, is het veel gemakkelijker te behandelen. Echter, de vorm van de behandeling hangt af van hoe ver de kanker gevorderd is en of het zich heeft verspreid naar andere delen van het lichaam.

Chirurgie

Chirurgie is de meest voorkomende behandeling voor elke fase van melanoom echter verschillende bewerkingen worden gebruikt om de kanker te verwijderen, afhankelijk van het stadium van de kanker. De eerste is een lokale excisie, een procedure waarbij de arts verwijdert de melanoom en een deel van het gezonde weefsel eromheen. Het volgende is een uitgebreide lokale excisie, die niet alleen haalt de melanoma en gezond weefsel maar ook enkele van de lymfeklieren. In een lymfadenectomie, worden de lymfeklieren volledig verwijderd en vervolgens voor kankercellen onderzocht. In sommige situaties, kan de arts een huidtransplantaat uitvoeren om de zone van melanoom werd verwijderd dekken. Zelfs na de operatie, kunnen sommige patiënten een andere vorm van behandeling vereisen dat alle resterende kankercellen zijn geëlimineerd.

Chemotherapie

Tijdens chemotherapie, worden geneesmiddelen tegen kanker gebruikt om ofwel te doden kankercellen of te voorkomen dat ze te delen. Indien geïnjecteerd of oraal ingenomen medicijnen bewegen systemisch door het lichaam door het bloed en die naar de kankercellen. Een techniek genaamd hyperthermische geïsoleerde perfusie ledematen wordt ook gebruikt voor de behandeling van melanoom. Tijdens deze procedure wordt een tourniquet gebruikt om de stroom van bloed afgesneden van het getroffen ledemaat voor een korte tijd. Een warme oplossing dat een medicijn tegen kanker bevat, wordt rechtstreeks geïnjecteerd in de ledematen. Hierdoor kan de patiënt een sterke dosis medicatie direct wanneer het kankerrisico ontvangen.

Radiation Therapy

Radiotherapie maakt gebruik van hoge energie x-stralen of diverse soorten straling te voorkomen kankercellen groeien of te roeien. Twee typen radiotherapie gebruikt: de eerste uitwendige straling, die het gebruik van een machine buiten het lichaam omvat, centreren van de straling naar de kanker. De tweede inwendige bestraling, waarbij een radioactieve stof in de vorm van zaden, verzegelde naalden, katheters of draden die rechtstreeks in of nabij de kanker geplaatst gebruikt.

Biologische therapie

Ook bekend als biotherapie of immunotherapie, deze behandeling maakt het immuunsysteem van de patiënt om de kanker te bestrijden. De stof die gebruikt wordt, hetzij op natuurlijke wijze door het lichaam of synthetisch in een laboratorium en wordt vervolgens gebruikt voor het versterken of herstellen van de natuurlijke afweer tegen kanker.

Overwegingen

De beste manier om te voorkomen dat de behandeling van maligne melanoom krijgen is om de nodige voorzorgsmaatregelen te nemen tegen het krijgen van het. Vermijd UV-stralen zo veel mogelijk, of dat het natuurlijke licht van de zon of de lichten van zonnebanken. Als je in de zon, bescherm uw huid met het gebruik van een huid blok. Als je toevallig om eventuele wijzigingen in mol of kennisgeving veranderingen in uw huid opmerkt, raadpleeg dan uw arts meteen. Maligne melanoom is ernstig en kan verspreiden onder de huid en andere organen indien onbehandeld.