Malaria Symptomen bij kinderen

Malaria is een zeer veel voorkomende infectie die voorkomt in tropische, warme klimaten. De aandoening is vaak levensbedreigend en is zeer ernstig beschouwd. Het resultaat van een parasiet Plasmodium. De infectie wordt door beten aan mensen overgedragen van muggen die besmet zijn. Malaria komt ook zeer vaak voor bij kinderen. Er zijn enkele malaria symptomen die vaak worden geassocieerd met kinderen die de ziekte te krijgen.

Vroege tekenen

Kinderen die malaria hebben kunnen sommige vroege symptomen van de infectie, zoals slaperigheid, prikkelbaarheid, verlies van eetlust en slapeloosheid geven. Deze worden over het algemeen beschouwd als de eerste tekenen dat een kind malaria zijn.

Secundaire Symptomen

Na een kind de eerste symptomen van malaria ervaart ze vaak rillingen, en die zich tot een koorts. Eén van de hoofdkenmerken van deze soort koorts extreem snelle ademhaling. De koorts krijgt meestal hoger over een periode van één of twee dagen. In veel gevallen, de koorts plotseling snel stijgt tot 105 graden Fahrenheit en zelfs nog hoger. Wanneer de koorts afneemt, de temperatuur van het lichaam zeer snel weer normaal en ervaart het kind een extreme periode van zweten.

Herhaling van symptomen

Dezelfde symptomen (zoals zweten, koorts en koude rillingen) gaan vaak in een patroon en zich herhalen met tussenpozen, gewoonlijk van ongeveer twee of drie dagen per keer. Dit is afhankelijk van de exacte malariaparasiet soorten die de infectie is ontstaan, echter.

Andere tekenen

Andere veel voorkomende symptomen van malaria bij kinderen zijn onder andere misselijkheid, hoofdpijn en pijn en pijn die zijn over het hele lichaam (met name in de buik en op de rug). Een vergrote milt is een andere veel voorkomende symptoom van malaria voor kinderen.

Hersenen en de nieren Effects

Wanneer malaria heeft een effect op de hersenen, kan een kind verlies hun bewustzijn of ervaring convulsies. Als het van invloed op de nieren, kan het kind een ongewoon lage hoeveelheid urine te produceren.