Malaria Symptomen bij een zuigeling

Malaria is een door muggen overgebrachte ziekte voorkomende in warme, tropische klimaten, maar het is uiterst zeldzaam in andere delen van de wereld. Een baby wordt besmet met malaria als hij wordt gebeten door een geïnfecteerde mug en parasieten in de bloedbaan. Malaria kan worden voorkomen door het nemen antimalariamiddelen voor en tijdens reizen naar plaatsen waar malaria is een zorg. Niet alle anti-malaria medicijnen zijn veilig voor baby's en jonge kinderen, echter.

Gedragsveranderingen

Zuigelingen met malaria kunnen crabbier of meer prikkelbaar dan normaal, en slaperiger zijn ook. Sommige baby's kunnen ook plotseling een afname van eetlust of lijken minder geïnteresseerd in het eten.

Koorts

Zoals bij volwassenen, koorts is vaak een van de eerste zichtbare tekenen van malaria. In sommige gevallen zal de koorts geleidelijk stijgen in de loop van een dag of twee, maar in sommige zuigelingen kan de koorts snel branden en spike zo hoog als 105 graden.

Griepachtige symptomen

Naast koorts, zijn andere gemeenschappelijke griepachtige verschijnselen gedeeld door malaria. Zweten of rillingen, zijn hoofdpijn en spierpijn alles meestal ervaren door mensen met malaria. Bij baby, sommige van deze symptomen, zoals hoofdpijn, misschien niet merkbaar dan door zijn crankier dan normaal.

Gastro-intestinale symptomen

In sommige gevallen zullen kinderen met malaria misselijkheid en braken, maar het zal niet in alle gevallen. Bij baby's met misselijkheid en braken, diarree wordt ook vaak ervaren als een symptoom.

Neurologische symptomen

Bij ernstige malaria veroorzaakt door P. falciparum parasiet, wordt het centrale zenuwstelsel meer ernstige infectie. Sommige baby's zullen ervaren epileptische aanvallen en stuiptrekkingen, en sommigen kunnen het bewustzijn verliezen. Nierschade en mislukking kan ook leiden tot ernstige malaria gevallen.