Maitake paddestoel echte schimmel

Maitake paddestoelen veroorzaken geen schimmelinfecties maar in sommige gevallen kan een allergische reactie creëren. De Maitake paddenstoel heeft andere namen, die hen van de bossen, het hoofd van schapen en het hoofd ram omvatten.

Identificatie

Maitake paddestoelen variëren van wit tot tinten van bruin of grijs. Ze groeien in een cluster van lepelvormige caps. De onderkant is glad en wit en zonder kieuwen. De meervoudige cap clusters lijken op de gegolfde veren op de rug van een kip.

Geografie

De Maitake paddenstoel groeit in het noordoosten van de Verenigde Staten en Japan. U vindt het aan de basis van dode of stervende hardhout bomen, vooral op beuken en eiken. Ze groeien op dezelfde plek jaarlijks eenmaal vastgesteld.

Functie

Veel mensen gebruiken de maitake voor geneeskunde, maar ze zijn ook een delicatesse als voedsel. De champignons bevatten beta glucan, een polysaccharide.

Immune System

De champignon is een schimmel, maar in tegenstelling tot het geven van een infectie, zij helpen genezen schimmelinfecties en die veroorzaakt door virussen en bacteriën. De beta-glucanen in de paddestoel stimuleren het immuunsysteem om de infectie te bestrijden, volgens een studie door Suzuki, et al, in 1990.

Kanker

Veel studies beschikbaar over de effecten van de verbindingen in de maitake als kankervechter. Een opmerkelijke studie in het Journal of Orthomoleculaire geneeskunde zegt de maitake remt de groei van tumoren.

HIV en andere Maladies

Een studie gepubliceerd in de augustus 2000 editie van Mycoscience zei dat het gebruik van Maitake extract op HIV-patiënten hadden een positief effect op hun gezondheid. Andere studies wijzen de maitake helpt diabetici, verlaagt cholesterol en helpt de bloeddruk te verlagen.