Macula Pucker Behandelingen

Macula tuit is een visie voorwaarde dat littekenweefsel veroorzaakt te vormen op een deel van het oog de macula. Wanneer littekenweefsel vormen, het interfereert met visie, het maken van dingen zien er wazig en vervormd. Verwondingen of medische aandoeningen kan veroorzaken dit littekenweefsel te vormen. Macula pucker komt het meest voor bij mensen ouder dan 50 jaar, volgens de National Eye Institute.

De Feiten

De macula is het deel van het netvlies van het oog dat mensen in staat stelt om kleine details, zoals het schrijven op een bord in de verte of de kleine lettertjes op de verpakking van het product te zien. Personen met macula pucker kan het moeilijker vinden om kleine details te zien of ze kunnen golvende lijnen te zien als we kijken naar een rechte lijn.

Initiële behandeling

In veel gevallen is geen behandeling voor macula pucker nodig; mensen gewoon aan te passen aan de milde veranderingen in hun visie. Echter, kan het nodig zijn een patiënt met macula pucker om vaker oogheelkundige onderzoeken moeten ervoor zorgen dat de plooien niet verslechtert en het veroorzaken van schade aan de andere structuren van het oog.

Vitrectomie Chirurgie

Operatieve macula pucker behandelen wordt een vitrectomie omdat het gaat om het verwijderen van het glasachtige vloeistof achter in het oog. Het gebeurt meestal alleen als de visie van een persoon is matig tot ernstig verminderde als gevolg van macula pucker. Een oog chirurg het uitvoeren van een vitrectomie maakt kleine sneetjes in het oog tot het afsluiten van het glasvocht vloeistof en littekenweefsel. Het afsluiten van het glasvocht vloeistof en littekenweefsel kan de patiënt uiterst nauwkeurige visie hebben verbeterd. De National Eye Institute constateert dat patiënten die een vitrectomie voor macula pucker kan verwachten op zijn minst de helft van de visie die ze verloren te worden hersteld.

Cataract Surgery

Soms na een persoon met macula pucker een vitrectomie, kan hij een verhoogd risico van een cataract, een troebele film die zich ontwikkelt in het oog hebben. Staaroperatie kan nodig na macula pucker behandeling.

Fluïdische Interne grensmembraan Separation (Films)

Personen met macula pucker kan ook maculair gat, een aandoening waarbij een gat ontstaat in de macula. Deze patiënten kunnen een relatief nieuwe procedure genaamd vloeibare Inner Limiting membraanscheiding (FILMS) ondergaan. In deze operatie macula pucker gat en behandelen oog chirurgen eerst een vitrectomie uitgevoerd en vervolgens injecteren vloeistof tussen de retina en een membraan in het oog. Dan pel chirurgen weg het membraan, rekening met het littekenweefsel en het verbeteren van het gezichtsvermogen.