Maakt gebruik van Tretinoïne Crème

Tretinoïne crème is een medicijn gebruikt bij de behandeling van acne, rimpels en huidverkleuring gebruikers. De medicatie werkt door zich te absorberen in de huid en het verstrekken van essentiële voedingsstoffen die helpen bij de genezing van het getroffen gebied. Zoals met de meeste huid medicijnen, worden bepaalde bijwerkingen geassocieerd met de drug.

Vaak voorkomende bijwerkingen

Een aantal bijwerkingen geassocieerd met het gebruik tretinoïne crème. Sommige van deze bijwerkingen zijn een droge huid, brandende, peeling, roodheid, jeuk en irritatie van het getroffen gebied. Deze bijwerkingen zijn doorgaans niet ernstig en meestal duidelijk binnen een paar dagen van inschrijving. De bovengenoemde bijwerkingen zijn zeer zeldzaam en hebben geen invloed op een groot aantal gebruikers.

Ernstige bijwerkingen

Helaas, een aantal ernstige bijwerkingen geassocieerd met het gebruik van de medicatie. Sommige van deze bijwerkingen zijn ongewoon donker worden van de huid op de plaats van toediening, overmatige roodheid en zwellingen, blaren, en korstvorming van de huid. Als een van deze bijwerkingen ondraaglijk geworden, neem dan onmiddellijk contact op met uw arts. Deze bijwerkingen zijn ook zeer zeldzaam en slechts voor een klein aantal gebruikers.

Belangrijke veiligheidsinformatie

Het is belangrijk om direct zonlicht of kunstmatig zonnebanken te vermijden terwijl het nemen van deze medicatie als het ernstige zonnebrand of zon vergiftiging bij gebruikers kunnen veroorzaken. Gebruik minimaal SPF 15 te allen tijde in de loop van uw behandeling als je gaat om buiten te zijn. De medicatie moet eenmaal per dag worden toegepast op het getroffen gebied in de avond. Je mag cosmetica toe te passen over de crème als het eenmaal droog is, maar zorg ervoor dat het gebied schoon is voor het aanbrengen van de medicatie.

Gebruik

Gebruik dit medicijn altijd in directe combinatie met uw arts orders en nooit in doseringen groter dan wat er is geschreven op het etiket. Tretinoïne crème wordt topisch aangebracht en wordt gelijkmatig aangebracht op het getroffen gebied totdat het grondig in de huid gewreven. Was je gezicht 20-30 minuten voor het aanbrengen van de crème voor een optimale netheid te verzekeren. Als de crème zorgt ervoor dat je huid te droog wordt, breng dan een vaseline of gezichtscrème na de medicatie is toegepast.

Waarschuwing

Als u een van de bovengenoemde bijwerkingen ervaart, neem dan contact op met uw plaatselijke arts voor een aangepaste behandeling methode.

Als een overdosis wordt vermoed, contact op met uw lokale poison control center en ga direct naar de dichtstbijzijnde eerste hulp.

Tretinoïne crème is een actueel medicatie en mag nooit in het lichaam worden opgenomen door het geven van openingen. Bewaar deze medicatie buiten het bereik van kinderen.