Maakt gebruik van Piracetam

Maakt gebruik van Piracetam

Piracetam is een nootropische geneesmiddel (a psychoactieve stimulerend) die een aantal toepassingen heeft. Hoewel er weinig gegevens over de effecten ervan op gezonde individuen, wordt aangenomen cognitie en geheugen te verbeteren. Het wordt vaak gebruikt om aandoeningen zoals schizofrenie, ziekte van Alzheimer, dementie, stollingsstoornissen en alcoholisme. Het wordt soms ook gebruikt door studenten die geloven dat het hen helpt uit te voeren op een hoger academisch niveau.

Gebruik als een "Smart Drug"

Piracetam is zonder recept verkrijgbaar in de Verenigde Staten en wordt verkocht als een voedingssupplement dat wordt geleverd in 800 mg capsules. Wat zijn de oorzaken Piracetam te werken als een "smart drug 'die populair is geworden met studenten is nog niet duidelijk, maar het is bekend dat vasculaire en neurale functies en cognitie beïnvloeden, zonder de effecten van de stimulatie of sedatie.
Gespeculeerd is dat het geneesmiddel verhoogt de prikkelbaarheid van neuronen als gevolg van de werking op ion dragers en kanalen. Een toename van het zuurstofverbruik en doorbloeding van hersengebieden is geconstateerd na piracetam is genomen, maar het is onduidelijk of dit het geneesmiddel zelf of van de verhoogde activiteit veroorzaakt.
Geheugen uitbreiding en de toename van de informatiestroom tussen de linker-en rechterhelft van de hersenen zijn twee van de waargenomen voordelen van het geneesmiddel. Men gelooft ook dat piracetam genomen met chloine creëert een synergie die verder versterkt de werking van het geneesmiddel gedurende de effecten wanneer alleen genomen.
Marketeers zijn ook agressief bevorderen piracetam aan senioren als een niet-verslavende supplement dat de hersenen verouderingsproces kan vertragen door wakker it up en het houden van het actief.

Andere toepassingen

Piracetam is gebruikt bij de behandeling van de ziekte van Alzheimer, seniele dementie, alcoholisme, schizofrenie, gesloten craniocerebraal trauma, dyspraxie en dysgrafie. Het is toegediend aan slachtoffers van een beroerte te helpen cognitie te stimuleren, en is ook gebruikt door mensen die lijden vasospastische, stolling en stollingsstoornissen.

Risico's en bijwerkingen

Piracetam heeft een lage toxiciteit, zodat het niet bekend is bij de belangrijkste bijwerkingen veroorzaken. Het kan echter verhogen de sterkte van andere geneesmiddelen die tegelijkertijd. Enkele kleine bijwerkingen van het geneesmiddel omvatten hoofdpijn, misselijkheid, slapeloosheid, angst, prikkelbaarheid en gastro-intestinale problemen. Mensen met een ernstig verminderde nierfunctie moeten voorzichtig over het nemen van piracetam omdat de drug bijna volledig wordt uitgescheiden door de nieren.