Maakt gebruik van Permanganaat

Maakt gebruik van Permanganaat

Kaliumpermanganaat, KMnO4, is een paars-zwarte kristallijne vaste stof waarin mangaan heeft een valentie van plus 7 Het is een uitzonderlijk sterke oxidator. Zorgvuldig gecontroleerde, is het nuttig om parasieten, schimmels en bacteriën in vis populaties en drinkwater zuivering. Medicinaal, wordt het gebruikt in de behandeling van huidaandoeningen. Aan de organische chemicus is een instrument van synthese en analyse.

Alert

Kaliumpermanganaat kan brand en explosiegevaar opleveren en mag niet worden gebruikt in zijn zuivere staat, behalve door gekwalificeerde professionals. Voor het gebruik van kaliumpermanganaat als een medicijn, raadpleeg dan uw zorgverzekeraar.

Toepassing op Behandel Parasieten, schimmel en bacteriën

In een studie van het Amerikaanse ministerie van Landbouw, werd kaliumpermanganaat met succes gebruikt bij het verminderen van parasieten in een vijver. Maar het had ook het negatieve effect van het verminderen van zoöplankton populatie, waardoor er minder voedsel dat jonge vis te eten. De Amerikaanse Fish and Wildlife Service is het bestuderen van de uitvoering van permanganaat voor dergelijk gebruik.

Gebruik in de dermatologie

Het National Center for Biotechnology Information, nauw verbonden met de National Library of Medicine en de National Institutes of Health, heeft aangehaald van het gebruik van een 0,1% kaliumpermanganaat oplossing in de behandeling van wenende huidaandoeningen omdat het "is een milde antiseptische met samentrekkende eigenschappen . ' Het wordt niet aanbevolen voor de droge huid voorwaarden, al is aangehaald voor gebruik met de voet de schimmel conditie atleet.

In de chemie

Kaliumpermanganaat kan worden gebruikt om een ​​dubbele binding van een alkeen hydrateren, waardoor de productie van een glycol (di-alcohol of diol). Omdat dat kan doen, kan ook worden gebruikt om het bestaan ​​van dergelijke dubbele bindingen in een chemische onbekende De analist identificeren. Het National Institute of Health, Pub Med Central bespreekt het gebruik van permanganaat als sequencing reagens voor de identificatie van bepaalde DNA-resten.

Diverse Toepassingen

Het dagboek van biochemische en biofysische Cytology pleit voor het gebruik van Kaliumpermanganaat als een elektron-dichte weefsel vlek.

Het National Institute of Health, Pub Med Central bespreekt het gebruik van permanganaat als sequencing reagens voor de identificatie van bepaalde DNA-resten.

Veiligheidsinformatieblad

Een aantal sites, met inbegrip van de JT Baker Company, weer een online veiligheidsinformatieblad voor kaliumpermanganaat.