Maakt gebruik van Neem voor Skin

Maakt gebruik van Neem voor Skin

De neemboom (Azadirachta indica) is inheems in tropisch Zuid-Oost-Azië en is gebruikt in de Ayurveda, Unani en homeopathische behandelingen voor meer dan 400 jaar. Meer dan 140 verbindingen geïsoleerd in het neem, vertonen een aantal helende eigenschappen, waaronder immunomodulerende, anti-inflammatoire, anti-schimmel, anti-bacteriële, antivirale en anti-carcinogene. Neem een ​​gunstige invloed op de huid en wordt gebruikt voor talloze huid infecties. Alle delen van de neemboom, waaronder de bladeren, schors, twijgen en olie uit de zaden worden gebruikt in preparaten voor huidverzorging, psoriasis en schimmelinfecties. (Zie referenties 1 en 2)

Huidverzorging

Mensen in India traditioneel badend in het water doordrenkt met neem bladeren om het lichaam te reinigen en te zuiveren het bloed van vrije radicalen en andere gifstoffen. Neem uittreksels uit het blad, zaad en bast worden gebruikt bij de vervaardiging van zeep, shampoo en cosmetica als gezicht en lichaam crèmes, nagellak en gezicht pack te reinigen, beschermen en verzorgen de huid. (Zie referenties 2 en Middelen 1)

Psoriasis

Neem olie hydrateert psoriatische huid, verlicht irritatie en pijn en vermindert scaling en roodheid van fragmentarisch laesies. The Neem Foundation website stelt dat psoriatische patiënten die neem blad ingenomen oraal, en toegepast neem extracten en zaadolie lokaal, behaalde positieve resultaten vergelijkbaar met die die traditionele behandelingen gebruikt zoals koolteer en cortisone. Terwijl koolteer en cortisone toepassingen veroorzaken bijwerkingen zoals dunner huid wanneer herhaaldelijk gebruikt, heb psoriasis patiënten die neem gebruikt geen minpunten neveneffecten niet ervaren. (Zie bronnen 1 en Referenties 3)

Schimmelinfecties

Gedunin en nimbidol, verbindingen gevonden in de bladeren van de neemboom zijn krachtige antischimmelmiddelen dat schimmels die voetschimmel, ringworm, candida, schimmelinfecties en spruw veroorzaken te vernietigen. Neem extracten hebben bewezen in het laboratorium experimenten giftig voor meer dan 14 culturen van gemeenschappelijke schimmels die de huid binnen te dringen te zijn, volgens The Pharma Info website. (Zie bronnen 1 en Verwijzingen 4)

Vitiligo

Vitiligo (leucoderma) is een auto-immuunziekte waarbij de huid verliest haar pigmentatie. Blootstelling aan de zon of corticosteroïden gebruikt bij de behandeling van vitiligo, maar deze behandeling niet altijd effectief. In een vermeld op de website van de Stichting Neem studie werden de patiënten die lijden aan vitiligo gegeven orale doses van vier gram van Beem dagelijks, gedurende een periode van een jaar. Dit werd gevolgd door toepassing van neem crème gecombineerd met verschillende kruiden op de gepigmenteerde huid pleisters die vervolgens werden blootgesteld aan de zon.

De huid pigment in 25 procent van de patiënten werd hersteld na 90 dagen.