Maakt gebruik van Lemon Grass Powder

Maakt gebruik van Lemon Grass Powder

Citroengras poeder is een specerij gemaakt van gedroogde aromatische citroengras. Ook bekend als Cymbopogon citratum, wordt het wijd gebruikt in Sri Lankaanse, Thaise, Indiase, Maleisische en Indonesische keuken. Het is echter ook een diureticum en een stimulerend tonicum gebruikt voor zijn medicinale eigenschappen. Andere toepassingen van citroengras poeder onder haar commercieel gebruik, zoals een milde muggenspray en als ingrediënt in zeep en parfums.

Aziatische en Caribische keuken

In Aziatische landen, wordt citroengras poeder gebruikt om de smaak veel vlees, vis en gevogelte gerechten. Citroengras poeder combineert heel goed met kokosmelk, in het bijzonder indien het gerecht wordt bereid met vis of kip. Het wordt veel gebruikt de smaak uit te brengen in curries, vooral groente curry.

Dit aromatische kruid wordt ook gebruikt in het Caribisch gebied om de smaak soepen, vooral zeevruchten soepen. Het mengt goed met Spaanse pepers, knoflook, koriander, laos, gember en Kaffer kalk gebruikt in de Caribische keuken.

Citroengras wordt steeds populairder in de Verenigde Staten en wordt verkocht aan het publiek en aan restaurants voor de Aziatische curry's, stoofschotels en soepen. Het wordt geteeld in Californië en Florida en is te vinden in de supermarkten onder de naam sereh.

Pickles zijn vaak gekruid met citroengras poeder, en het kruid wordt veel gebruikt in smaakstoffen marinades, vooral marinades van kip en vis.

Medicinale Thee

Citroengras is in India geteeld voor medicinale doeleinden voor duizenden jaren. De Chinezen gebruiken citroengras thee om hoofdpijn te verlichten en te kalmeren buikpijn. Het mengen van de gemalen citroengras met peper wordt gebruikt in de Ayurvedische geneeskunde om misselijkheid en menstruele problemen te verlichten. Citroengras in traditionele Braziliaanse geneesmiddel wordt gebruikt als een analgeticum, als kalmerend en spierkrampen en spasmen.

Het kruid is een stimulerende tonic en een mild diureticum. Het stimuleert de transpiratie, en in Azië wordt gedacht aan lagere koorts te helpen en het lichaam koel bij warm weer. Citroengras poeder waarvan een thee wordt ook extern gebruikt om schurft, luizen en de behandeling van ringworm. Overmatige doses van citroengras poeder moet tijdens de zwangerschap worden vermeden.

De belangrijkste component van citroengras poeder citral, een aldehyde met een sterke anti-schimmel en anti-microbiële eigenschappen. Hoge foliumzuur is ook rijk aan essentiële vitaminen, zoals thiamine, pyridoxine en pantotheenzuur. Daarom wordt in vele kruidenthee.

Milde muggenspray, Soaps en Parfums

Citroengras is een milde insectenwerend middel. Het is het belangrijkste ingrediënt in citronella kaarsen die helpen afweren van insecten en muggen. Citroengras poeder wordt gewaardeerd om zijn exotische citrus geur met een lichte geur van de roos. Daarom wordt commercieel gebruikt in zeep en geurige sachets. Het wordt ook gebruikt in parfums die een intrigerende lemony geur geven. Sommige massage oliën bevatten citroengras.