Maakt gebruik van Irish Moss

Maakt gebruik van Irish Moss

Tijdens de Ierse aardappel hongersnood, hongerende mensen overleefden door het oogsten en het eten van de overvloedige zeewier langs de Ierse kusten. Ze ontving meer dan een tijdelijke verlichting van hongergevoel. Het zeewier is een rijke bron van voedingsstoffen en natuurlijke remedies die een goede gezondheid en het genezingsproces versnellen bevorderen van vele ziekten en giftige omstandigheden. Iers mos is een soort van all-purpose folk remedie, wonder voedsel en wonder geneeskunde. Vandaag is gekweekt voor een verscheidenheid van medische en culinaire toepassingen.

Medicinale doeleinden

Iers mos heeft een verbazingwekkend hoog jodiumgehalte en wordt gebruikt voor de gezondheid van de schildklier en lage stofwisseling, vermoeidheid, vale huid en vezelig haren als gevolg van schildklier storingen, struma, hyper-gevoeligheid voor koude en trage hartslag te verlichten. Iers mos verzacht ook slijmvliezen in het lichaam. De plant daadwerkelijk is gebruikt om droge hoest, keelpijn, ontstoken neus, en het spijsverteringskanaal te verlichten. Het is een ingrediënt in remedies voor indigestie, brandend maagzuur, misselijkheid, braken, gastritis en intestinale ontstekingen. Omdat Iers mos absorbeert water, het in omvang toeneemt en kan helpen bij de verwijdering van afvalstoffen en bij het onderdrukken van de eetlust. De absorberende kwaliteit vergemakkelijkt ook de symptomen van bronchitis en longontsteking door het absorberen en vasthouden overtollige vloeistof en het bewegen door het lichaam en uit. Het is gebruikt om giftige stoffen uit de darm en andere weefsels te trekken en te trekken uit stralingsziekte. De anticoagulerende eigenschappen van Iers mos nuttig in het verminderen van hoge bloeddruk en de mogelijkheid van arteriosclerose. En zijn antibacteriële eigenschappen maken het effectief is tegen streptokokken infecties.

Onderzoek naar mogelijke nieuwe medicinale toepassing continues.The plant bevat ook buitengewone hoeveelheden calcium, kalium, zwavel en vitamine A, D, E, F en K. Het zeewier is zo goed voor de buitenkant van het lichaam als voor de binnen. Het verzacht zonnebrand, eczeem, psoriasis, schrale huid, huiduitslag en eczeem.

Additief voor levensmiddelen

De voedingsindustrie maakt gebruik van carrageen, een extractie uit Iers mos, als stabilisator en emulgator in geleiachtige voedingsmiddelen zoals pudding, fruit gels, en jam. Het wordt veel gebruikt om dikker te stabiliseren en melkproducten zoals ijs, en is gebruikt als ingrediënt in zowel bier en wijn.

Huid Producten

Iers mos is een ingrediënt in rimpel crèmes en cosmetica die een gezonde gloed bevorderen en kunnen worden gebruikt om zacht, soepel en blazen huid. Omdat het bestrijdt bacteriën, wordt het ook gebruikt in topische crèmes op de huid te voorkomen of te helderen infecties.