Maakt gebruik van Estrace

Estrace is een merknaam voor estradiol, het belangrijkste hormoon oestrogeen bij vrouwen en mannen. Artsen voornamelijk voorschrijven estradiol vrouwen na de menopauze, bij lage concentratie verminderd. Estrace is verkrijgbaar in tabletten, pleisters en een crème.

Menopauze Symptomen

Vrouwen voornamelijk gebruik Estrace als hormoonvervangende therapie om onaangename symptomen die gepaard gaan met de menopauze, zoals opvliegers en vaginale droogheid te verlichten.

Leeftijd-gerelateerde aandoeningen

Estrace vermindert ook het risico op osteoporose en botfracturen waaraan deze degeneratieve aandoening.

Menstruatie

Afgezien van de menopauze-effecten, kunnen vrouwen recepten krijgen voor Estrace buitensporige en pijnlijke menstruatie bloeden te verlichten.

Laag Oestrogeen Niveaus

Estrace kan worden voorgeschreven als hormoonvervangende therapie bij jongere vrouwen van wie de eierstokken produceren niet genoeg oestrogeen of die hebben hun eierstokken verwijderd had.

Kanker Symptomen

Estrace helpt symptomen van bepaalde vormen van kanker bij vrouwen en mannen, zoals borst- of prostaatkanker verminderen.

Geslachtsaanpassende

Estrace kan worden voorgeschreven voor off-label (niet goedgekeurd) gebruikt bij mannen die ondergaan geslachtsaanpassende, of geslachtsverandering.